RTL Group

Uniek eerste Nederlandse concert Pavarotti in 'Business Class' bij RTL 7

Indrukwekkende beelden ui 1991 tonen onvergetelijke tenor in topconditie

Als persoonlijke kennis, trouwe bewonderaar en organisator van het allereerste concert van de operalegende in Nederland, blikt Harry Mens terug op de begin september overleden Luciano Pavarotti. In de special van Business Class, die op zondag 30 december bij RTL 7 te zien is, beleeft de kijker dit unieke eerste concert van de onvergetelijke Italiaanse tenor opnieuw. De indrukwekkende beelden zijn in 1991 in Ahoy Rotterdam gemaakt. Raymond Haverlag tekende voor de regie.

Te zien is de wereldster in absolute topconditie, die vlak voor de aanvang van het concert, door een met witte zakdoeken wuivende menigte wordt onthaald. Pavarotti toont zich zichtbaar geroerd en na het wegpinken van enkele tranen, begint de tenor aan een magistrale uitvoering van 'Quanto E Bella' van Donizetti.

Nummers die verder de revue passeren zijn onder meer: 'O Paradis' uit L'Africane van G. Meyerbeer, 'Recondita Armonia' uit Tosca van Puccini, 'Mamma' van C.A. Bixio en Donna Non Vidi Mai' van Puccini. Absoluut hoogtepunt vormt het indrukwekkende 'Nessun Dorma' uit Turandot van Puccini. Pavarotti wordt tijdens dit concert bijgestaan door het Rotterdams Philharmonisch Orkest, onder leiding van dirigent Leone Magiera en met fluitist Andrea Griminelli. Griminelli was ook te horen tijdens de kerkdienst van Pavarottis begrafenis.

Website: www.business-class.nl

Uitzending RTL 7: zondag 30 december, tussen 11.00 en 12.15 uur.

Herhaling: zondag 30 december, tussen 0.00 en 1.15 uur en op nieuwjaarsdag, tussen 11.00 en 12.15 uur, bij RTL 7.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.