Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Georgina Verbaan presenteert tiende Juniorquiz

29 oktober 2007

Georgina Verbaan, bekend van GTST en Costa!, maar ook Ranking the Stars, presenteert de tiende editie van de Nationale Wetenschapsquiz Junior. Zes jonge vragenstellers uit heel Nederland strijden om de eerste plaats. De juniorquiz wordt uitgezonden op zondag 30 december om 11.00 uur tijdens Villa Life, op Nederland 3.

Kunnen duiven zichzelf kietelen en gaan ze dan lachen? Als je een zachte voetbal in een glaasje met cola schopt, gaat de prik er dan uit? Zien nachtvlinders wel verschillende kleuren bij een kaarsvlam? En hoe komt het dat baby's net na de geboorte allemaal dezelfde blauwe vingerafdrukken hebben? Valt niet mee, de Nationale Wetenschapsquiz Junior. En dit zijn maar nepvragen. Zes quizkandidaten proberen via veel leuke experimenten, films en professoren er achter te komen hoe het precies zit. De presentatie van de junior quiz is dit jaar in handen van actrice Georgine Verbaan.

De Nationale Wetenschapsquiz is een jaarlijks terugkerend programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de VPRO en de Praktijk.

Zie ook: www.nwo.nl/quiz en www.vpro.nl/wetenschapsquiz

..............................

Noot voor de redactie,