Ingezonden persbericht


Persbericht

Tulips Winnaar TIME for Korfbal Challenge 2007
PKC juicht te vroeg, Tulips wint na Golden Goal

Het toetje moet tot het laatst bewaard blijven, zo wordt altijd gezegd. De finale van deze editie van de TIME for Korfbal Challenge tussen PKC/Café Bar en de Tulips had alle ingrediënten van een finale. Strijd, spanning, doorzettingskracht en een golden goal zorgden voor vermaak voor het publiek. Dat de doelpunten dan niet als rijpe appeltjes vielen, daar zal niemand om malen. De Tulips waren het koelst in het kolkende Topsportcentrum en wonnen met 22-21, dankzij de golden goal van Tim Bakker.

In een bomvolle hal in Rotterdam was het publiek nauwelijks bekomen van de emoties van de wedstrijd om de derde plaats of er begon een echte kraker. Het ingespeelde PKC/Café Bar tegen de verzameling van individuele toppers, verenigd door bondscoach Jan Sjouke van den Bos, de Tulips. De wedstrijd stond bol van de spanning. Doelpunten waren zeker in het eerste kwartier zeer schaars, maar daarna brandde het duel los. Bol van schitterende acties, al dan niet bekroond met een treffer. De ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Dat er dan ook nog tweepunters kunnen worden gemaakt is natuurlijk schitterend. Vooral de duels tussen Leon Simons en Riko Kruit waren geweldig om te zien. Incasseren en uitdelen was het motto, maar dit gebeurde fair en met een lach. Het zorgde voor de show waar het publiek voor was gekomen. Zo presteerde Simons het om, met Kruit bijna op schoot, toch een tweepunter te scoren. De ploegen gingen op gelijk niveau de rust in: 11-11.

Ook na de pauze was de marge maximaal drie punten, 12-15 voor de Tulips, maar met Bart Cleyman (tweepunter) en Simons in de ploeg is dat een niet noemenswaardig verschil. Het publiek begon zich steeds meer te roeren, maar de ploegen bleven koel. Een tweepunter van Lara Boonstoppel drie minuten voor tijd bracht de stand op 20-18, waarna invaller Robin Ouwerkerk in de negenenvijftigste minuut de wedstrijd van grote afstand opnieuw in evenwicht bracht. Terwijl iedereen nogmaals goed ging zitten, uitgaande van een verlenging scoorde Simons, tien tellen voor het einde, de beslissende. Zo dacht hij en het publiek tenminste. Niet hij werd uiteindelijk matchwinner, die eer was voor Tim Bakker. Eerst zeven seconden voor het einde koel blijven vanaf de strafworpstip en na een klein minuutje van grote afstand de golden goal.

Punten Tulips: Riko Kruit 6 (3 tweepunters), Tim Bakker 6, Rick Voorneveld 5, Robin Ouwerkerk 2, Mirjam Maltha, Ilona van den Berg, Henriët Brandsma. Punten PKC/Café Bar: Leon Simons 8 (2 tweepunters), Bart Cleyman 5 (1), Lara Boonstoppel 2 (1), Saskia de Graaf-Euser 2 (1), Bianca Joustra, Cindy van Eijk, Detlef Elewaut, Bart de Wit.

Mirjam Maltha en Michiel Gerritsen werden na de finale uitgeroepen tot speelster en speler van het toernooi en kregen uit handen van Richard Hut van The Security Company een cheque die in te wisselen is voor een VIP-arrangement bij een thuiswedstrijd van het Rotterdamse Feyenoord voor twee personen.

Noor voor de redactie:
Contactpersonen KNKV
Inge Privé: 06 - 53 72 04 35
Esther van der Heijden: 06 - 13 39 42 58
E-mail: communicatie@knkv.nl


---- --