Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 30-12-2007

Woninginbraak

ZEIST Op vrijdagavond 28 december kreeg de politie rond 21.00 uur een melding binnen van een woninginbraak aan de Couwenhoven in Zeist.

Ter plekke aangekomen bleken de daders te zijn ontkomen. De zoon des huizes, een 22-jarige Zeistenaar kwam oog in oog te staan met twee van hen. Eén wist hij nog te grijpen in het steegje achter de woning. Deze dader wist echter te ontsnappen doordat zijn maat een zaklamp richting de 22-jarige man gooide. Na onderzoek bleek dat er meerdere daders in de woning waren geweest. De zoon van de 42-jarige bewoner had in de woning ook nog gevochten met één van de daders. Controle in de buurt leverde die avond helaas niets op. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Bestuurder onder invloed

ZEIST Op vrijdagavond 28 december heeft de politie een 56-jarige inwoner van Zeist betrapt op het rijden onder invloed. De man reed over de Tesselschadelaan toen hij rond 18.45 uur werd verzocht aan de kant te gaan. Daar bleek dat hij te veel had gedronken en hij moest mee naar bureau. Daar wees de ademanalyse 795 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

Tegen lantaarpaal

WERKHOVEN Een 33-jarige man uit Langbroek is op zaterdagavond rond 23.30 uur met zijn auto tegen een lichtmast gereden.

De man reed over de Van Lynden Van Sandenburgweg toen hij waarschijnlijk in slaap is gevallen achter het stuur. Hij is gaan slingeren met de auto, reed door de bossages heen tegen een lantaarnpaal. Zo kwam de auto op zijn kant op de ventweg terecht. Een 51-jarige getuige, een politieman in zijn vrije tijd, zag het ongeluk gebeuren en verleende de eerste hulp. Het slachtoffer werd met onbekend letstel door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Te vroeg

BINNENSTICHT- Door de politie zijn veel personen bekeurd omdat ze te vroeg vuurwerk aan het afsteken waren.

Door de politie is vanaf vrijdag 28 december extra toezicht gehouden op het te vroeg afsteken van vuurwerk. Vuurwerkteams van de politie houden opvallend en onopvallend toezicht op jongeren die vuurwerk afsteken en reageren op overlastmeldingen van burgers.

In de regio Utrecht werden van vrijdag 28 december tot zondagochtend 30 december, 492 vuurwerkmeldingen verwerkt.

Een groot aantal personen is bekeurd voor het te vroeg afsteken van het vuurwerk. Het vuurwerk dat ze bij zich hadden werd ingenomen en in de meeste gevallen werd een bekeuring uitgeschreven en zal een alternatieve straf via bureau HALT volgen.

Tot 31 december van 10.00 uur zal de politie bekeuringen blijven uitschrijven voor het te vroeg afsteken van vuurwerk.

Op 31 december mag er legaal vuurwerk worden afgestoken van 10.00 tot 1 januari 02.00 uur.