Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 30-12-2007

Onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 december heeft de politie een automobilist aan de Zandstraat betrapt op het rijden onder invloed.

De 37-jarige inwoner van Veenendaal werd rond 03.15 uur aan de kant gezet en moest een blaastest doen. Daaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Op het politiebureau wees de ademanalyse 695 ug/l uit. De man bleek bovendien een recidivist te zijn, al vier keer eerder was hij betrapt met alcohol op achter het stuur. Hij kreeg een proces-verbaal, moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van acht uur.

Diefstal en bedreiging

LEERSUM Op vrijdagavond 28 december heeft de politie twee jongens aangehouden vanwege diefstal en bedreiging aan de Stadhouderslaan.

Het tweetal, 14 en 16 jaar oud, had samen met een aantal vrienden tuinverlichting gestolen uit een tuin van een woning aan de Stadhouderslaan. De 37-jarige bewoner wist de 14-jarige jongen in zijn nekvel te grijpen. Het groepje vrienden rende en fietste daarop weg, terwijl ze bedriegingen uitten naar de bewoner. De gealarmeerde politie hield de twee uit Leersum aan. In overleg met hun ouders krijgen zij een passende Halt straf opgelegd.

Met alcohol op achter het stuur

VEENENDAAL Op vrijdagavond 28 december is een 48-jarige Veenendaler op een wel heel bijzondere manier betrapt op het rijden onder invloed. De man reed rond 17.50 uur met zijn auto weg uit een parkeervak aan de Trommelaar. Hierbij reed hij bijna tegen een opvallende politieauto aan. Hij kreeg hierop een stopteken en moest blazen. De ademanalyse wees uiteindelijk 670 ug/l aan. Hij kreeg een proces-verbaal, moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van zeven uur.

Doorrijden na ongeval

VEENENDAAL Op vrijdagavond 28 december rond 17.30 uur is een meisje op de fiets aangereden door een personenauto bij het Schrijverspark. De auto reed na het ongeval direct door.

De 17-jarige inwoonster van Veenedaal reed op haar fiets vanaf de parkeersplaats bij de flats van het Schrijverspark, toen zij de openbare weg op wilde draaien. Daar werd zij aangereden door een kleine, donkere auto. Waarschijnlijk van het merk Renault. De gealarmeerde politie trof het gewonde meisje op het wegdek aan. Hier lag veel glas dat afkomstig was van een koplamp van de personenauto en het glas van een linker buitenspiegel. Het slachtoffer liep een verwonding aan haar hand op en had een hersenschudding.

De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval en vooral naar degene die is doorgereden. Indien u meer informatie heeft, belt u dan met het politiebureau in Veenendaal, via 0900-8844.

Te vroeg

HEUVELRUG- Door de politie zijn veel personen bekeurd omdat ze te vroeg vuurwerk aan het afsteken waren.

Door de politie is vanaf vrijdag 28 december extra toezicht gehouden op het te vroeg afsteken van vuurwerk. Vuurwerkteams van de politie houden opvallend en onopvallend toezicht op jongeren die vuurwerk afsteken en reageren op overlastmeldingen van burgers.

In de regio Utrecht werden van vrijdag 28 december tot zondagochtend 30 december, 492 vuurwerkmeldingen verwerkt.

Een groot aantal personen is bekeurd voor het te vroeg afsteken van het vuurwerk. Het vuurwerk dat ze bij zich hadden werd ingenomen en in de meeste gevallen werd een bekeuring uitgeschreven en zal een alternatieve straf via bureau HALT volgen.

Tot 31 december van 10.00 uur zal de politie bekeuringen blijven uitschrijven voor het te vroeg afsteken van vuurwerk.

Op 31 december mag er legaal vuurwerk worden afgestoken van 10.00 tot 1 januari 02.00 uur.