Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 30-12-2007

Te vroeg

REGIO UTRECHT- Door de politie zijn veel personen bekeurd omdat ze te vroeg vuurwerk aan het afsteken waren.

Door de politie is vanaf vrijdag 28 december extra toezicht gehouden op het te vroeg afsteken van vuurwerk. Vuurwerkteams van de politie houden opvallend en onopvallend toezicht op jongeren die vuurwerk afsteken en reageren op overlastmeldingen van burgers.

In de regio Utrecht werden van vrijdag 28 december tot zondagochtend 30 december, 492 vuurwerkmeldingen verwerkt.

Een groot aantal personen is bekeurd voor het te vroeg afsteken van het vuurwerk. Het vuurwerk dat ze bij zich hadden werd ingenomen en in de meeste gevallen werd een bekeuring uitgeschreven en zal een alternatieve straf via bureau HALT volgen.

Tot 31 december van 10.00 uur zal de politie bekeuringen blijven uitschrijven voor het te vroeg afsteken van vuurwerk.

Op 31 december mag er legaal vuurwerk worden afgestoken van 10.00 tot 1 januari 02.00 uur.

Winkeldief heeft wapen

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Hij had een gasvuurwapen op zak. Omstreeks 11.40 uur kreeg de politie de melding dat een 25-jarige man uit Utrecht bij een winkel aan de Roelantdreef een winkeldiefstal had gepleegd. Winkelpersoneel had de man aangehouden. De man, die erg in de war bleek te zijn, had in zijn broeksband een gaspistool zitten. De man is ingesloten voor verhoor en zal tevens een onderzoek krijgen naar zijn psyche.

Veelpleger aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een fietsendief in zijn kraag gevat. Omstreeks 06.45 uur zagen agenten twee mannen verdacht tussen fietsen lopen aan het Jaarbeursplein. De agenten vertrouwden het duo niet en hielden hen op afstand in de gaten. Nadat de mannen ongeveer 7 minuten alle fietsen hadden bekeken sloeg de 47-jarige man uit Nieuwegein zijn slag en brak het slot open van een fiets. Dit was het teken voor de agenten om hem in zijn kraag te vatten. De man, veelpleger van beroep, werd ingesloten voor verhoor.

Autokraker gepakt

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een autokraker gepakt. Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie de melding dat er ingebroken werd in een auto aan de Jan van der Heijdenstraat. Agenten gingen direct ter plaatste en troffen in de omgeving een 19-jarige man uit Utrecht aan die voldeed aan het signalement. Hij had de tas die uit de auto kwam nog in zijn hand. De man werd ingesloten voor verhoor.

Te veel

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 00.10 uur zagen agenten een 27-jarige man uit Utrecht rijden over de Korte Janstraat. Hij werd gecontroleerd en bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 525 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geslagen

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een geweldpleger aangehouden. Omstreeks 02.50 uur kreeg de politie de melding dat een portier een vechtersbaas had aangehouden in een gelegenheid aan het Janskerkhof. De 37-jarige man uit Maartensdijk had zonder enige aanleiding een 27-jarige man uit Utrecht geslagen. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer liep een bebloede lip en een pijnlijke kaak op.

Aangehouden na belemmering

UTRECHT- Op zaterdag werd een jongen aangehouden nadat hij belemmering had gebruikt tegen agenten. Omstreeks 17.00 uur zagen agenten dat een 7-jarige jongen vuurwerk op de rijbaan gooide aan bij het Maasplein. De politie had gedurende de hele dag al overlastmeldingen gekregen dat vuurwerk naar voorbijgangers werd gegooid en naar autos.

De agenten liepen naar de jongen toe maar hij rende hard weg een woning in aan de Rijnlaan. Toen agenten voor de woning stonden kwam een groepje van ongeveer 7 personen op de agenten aanlopen. Een 17-jarige jongen uit Utrecht liep op de agenten af en gaf een duw. Hij werd direct aangehouden maar op dat moment begon de rest van de groep zich met de aanhouding te bemoeien en hierdoor wist de jongen te vluchten. Nadat de rust was terug gekeerd werd de jongen alsnog op straat aangehouden en ingesloten voor verhoor.