Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 30-12-2007

Man springt op motorkap

LEUSDEN De politie heeft op vrijdagavond 28 december een 25-jarige Amersfoorter aangehouden omdat hij kort daarvoor op de motorkap van een auto van een beveiligingsmedwerker had staan springen. De kap liep hierbij een aantal deuken op.

De man liep na een bezoek aan een horecagelegenheid omstreeks 23.00 uur over de Biezenkamp toen hij de 56-jarige beveiliger in zijn auto tegenkwam. Hij besloot hierop op de motorkap te springen. De verdachte gedroeg zich bij de aanhouding erg recalcitrant. Hij moest mee naar bureau en is ingesloten voor verhoor.

Auto in brand

AMERSFOORT In de vroege ochtend van zondag 30 december kreeg de politie een melding dat er een auto in brand stond aan de Schimmelpenninckkade. Ter plekke aangekomen bleek een personenauto in lichterlaaie te staan. Een andere auto die ervoor stond, raakte aan de achterzijde door de hitte beschadigd. De autos zijn afkomstig van inwoners van Amersfoort. Beide voertuigen zijn afgesleept voor eventueel technisch onderzoek. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Te vroeg

EEMLAND ZUID- Door de politie zijn veel personen bekeurd omdat ze te vroeg vuurwerk aan het afsteken waren.

Door de politie is vanaf vrijdag 28 december extra toezicht gehouden op het te vroeg afsteken van vuurwerk. Vuurwerkteams van de politie houden opvallend en onopvallend toezicht op jongeren die vuurwerk afsteken en reageren op overlastmeldingen van burgers.

In de regio Utrecht werden van vrijdag 28 december tot zondagochtend 30 december, 492 vuurwerkmeldingen verwerkt.

Een groot aantal personen is bekeurd voor het te vroeg afsteken van het vuurwerk. Het vuurwerk dat ze bij zich hadden werd ingenomen en in de meeste gevallen werd een bekeuring uitgeschreven en zal een alternatieve straf via bureau HALT volgen.

Tot 31 december van 10.00 uur zal de politie bekeuringen blijven uitschrijven voor het te vroeg afsteken van vuurwerk.

Op 31 december mag er legaal vuurwerk worden afgestoken van 10.00 tot 1 januari 02.00 uur.