Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Man aangehouden na bedreiging portier

Publicatiedatum: 30-12-2007 12:44:51

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige Arnhemmer aangehouden wegens bedreiging. De man zou een portier van een horecazaak aan de Korenmarkt met de dood hebben bedreigd. Surveillerende agenten waren rond drie uur 's nachts getuige van een dreigende schermutseling tussen de Arnhemmer en de portier voor de zaak. Nadat de portier aangaf dat de Arnhemmer hem kort daarvoor met de dood bedreigd omdat hij de zaak niet in mocht werd de man aangehouden. Door de portier is aangifte gedaan. (07-195182)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie pakt twee verdachten op na autokraken

Publicatiedatum: 30-12-2007 12:44:08

ARNHEM - Door de Arnhemse politie zijn vrijdag en zaterdag twee verdachten opgepakt in verband met autokraken en diefstal van een auto. Het gaat om twee Arnhemmers van 24 en 38 jaar. Beiden zitten nog vast.

Vrijdagavond werd de 38-jarige Arnhemmer aangehouden op de Rijnkade nadat er een melding was geweest van een auto-inbraak op de Prinsenhof. Onderzoek wees in de richting van de 38-jarige verdachte die even later op de Rijnkade werd aangetroffen. De man bleek de buit, onder meer een zonnebril en een autoradio, bij zich te hebben. Ook troffen agenten busje traangas bij de Arnhemmer aan.

Gestolen auto
Zaterdagochtend vroeg hielden agenten op de Huissensestraat de 24-jarige Arnhemmer aan bij een onderzoek naar autokraken in de wijk Malburgen. Zo bleek rond half vijf op de Orchislaan een auto te zijn opengebroken waarbij getuigen een man hadden zien weglopen. Bij het noteren van de gegevens van de getuigen kwam er een auto voorbijrijden die plotseling van de weg raakte. Achter het stuur bleek de 24-jarige man te zitten. De man werd niet alleen door de getuigen herkend, de auto waarin hij reed bleek eerder die nacht te zijn gestolen. Later bleek er die nacht zeker vijf keer te zijn ingebroken in auto's in de wijk Malburgen. De 24-jarige Arnhemmer bleek onder invloed van alcohol en is ingesloten.
(07-194492 / 194708)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewonden bij verkeersongevallen Arnhem en Velp

Publicatiedatum: 30-12-2007 12:43:19

ARNHEM/VELP - Bij verkeersongevallen in Arnhem en Velp zijn vrijdag drie gewonden gevallen. Eén van hen, een 82-jarige Velpenaar, is er ernstig aan toe en verblijft nog in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.

Even voor vier uur raakte op het Velperplein in Arnhem een 64-jarige man uit het Gelderse Beuningen gewond toen hij tegen een voorbijrijdende stadsbus was gelopen. De man is met verwondingen aan het gezicht en pijnlijke benen en ribben naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen gezocht
Op de Waterstraat in Velp raakte de 82-jarige Velpenaar gewond toen hij rond kwart voor vijf met een fiets aan de hand de rijbaan overstak en werd geschept door een personenauto, bestuurd door een 19-jarige Arnhemmer. De politie vermoedt dat het slachtoffer de naderende auto niet had opgemerkt. De Velpenaar had onder meer hoofdletsel opgelopen en kon nog niet worden verhoord. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht maar de politie is nog op zoek naar getuigen.

Boom
Een zestienjarige Arnhemse bromfietser liep een gebroken arm op toen hij omstreeks half negen op de kruising van de Dr. Schaepmanlaan met de Sperwerstraat betrokken raakte bij een aanrijding. De jongen zou zonder voorrang te verlenen de kruising zijn opgereden waarna hij tegen een auto botste. Door de klap botste de bromfietser tegen een geparkeerde auto en een boom. De automobilist, een 39-jarige vrouw uit Arnhem, was met de schrik vrij gekomen.
(07-194431 / 194476 / 194562)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (13) aangehouden na brandstichting in container
Publicatiedatum: 30-12-2007 12:42:13

ARNHEM - In de Arnhemse wijk Geitenkamp heeft de politie vrijdagmiddag een dertienjarige knaap aangehouden wegens brandstichting. De jongen zou een stuk vuurwerk in een afvalcontainer op de Schutterstraat hebben gegooid waardoor brand uitbrak. De brandweer moest eraan te pas komen om de brand te blussen. Mede op aanwijzen van getuigen kon de dertienjarige Arnhemmer worden aangehouden. De jongen bekende en is na verhoor vrijgelaten. De jongen hangt een alternatieve straf van bureau Halt boven het hoofd.
(07-194390)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---