Politie Drenthe

Nadorst met gevolgen

Zuidlaren, 30-12-2007 o Twee jongens uit Zuidlaren en Groningen hebben waarschijnlijk een fikse kater overgehouden aan een avondje stappen. De grote hoeveelheid drank die ze al op hadden was kennelijk niet genoeg. Ze stalen ook nog eens een paar flessen sterke drank. De politie betrapte ze echter op heterdaad. Na een paar uur in de cel mochten ze, elk met een boete van EUR 270,-, naar huis.

In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten van de Drentse politie twee jongens uit een steegje naast een café aan de Stationsweg in Zuidlaren komen. Eén van hen ging er bij het zien van de politie vandoor. Tijdens zijn vlucht liet hij twee flessen drank kapot vallen. Uiteindelijk verloor hij de sprint van een agent en werd aangehouden. Zijn kompaan was blijven staan en ook hij had nog twee flessen drank bij zich. De beide jongens, 21 en 22 jr. en afkomstig uit Zuidlaren en Groningen, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Ze bekenden na een nacht stappen en overvloedig drankgebruik de flessen sterke drank gestolen te hebben uit een opslagruimte achter een café. Na het afleggen van een verklaring zijn ze zondag in vrijheid gesteld. De twee hele flessen drank zijn terug bij de eigenaar. De twee kapot gevallen flessen moeten de verdachten betalen. Als ze dan ook nog het boetevoorstel van Justitie betalen voorkomen ze verdere strafvervolging. (07-206942)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over dit bericht of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280