Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 30-12-2007

Woonwagens in brand

MEPPEL Op het woonwagenkampje aan de Willem Barentszstraat in Meppel brak zaterdagavond brand uit in drie woonwagens. Bij twee wagens was sprake van een uitslaande brand. Bij de derde bleef het bij een binnenbrand. De bewoners waren op dat moment afwezig. Niemand raakte gewond. De brandweer van Meppel bestreed de brand. De oorzaak is niet bekend maar er wordt rekening gehouden met brandstichting. De dienst Forensische opsporing van de politie stelt een technisch onderzoek in naar de oorzaak. (07-206

Auto tegen boom

ASSEN Op de kruising van de Jan Palachweg met de Kiepheugte in Assen botste zaterdagmiddag een 67 jr. inwoner van Assen met zijn auto tegen een boom. De man was onwel geworden en verloor daardoor de macht over het stuur. De brandweer van Assen assisteerde bij het uit de auto halen van de man. Ambulancemedewerkers behandelden de man ter plaatse. (07-206713)

Gewond door voorrangsfout

ZUIDLAREN Op de kruising van de Schutsweg met de Heerdelaan en Ebbingekamp in Zuidlaren kwamen zaterdagmiddag een auto en een fiets met elkaar in botsing. De 57 jr. fietster uit Zuidlaren raakte daarbij licht gewond. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd. De aanrijding ontstond doordat de vrouw geen voorrang verleende aan de auto die werd bestuurd door een 40 jr. plaatsgenoot. (07-206682)

Aangehouden voor rijden onder invloed

BORGER Op de N34 bij Borger hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 35 jr. automobiliste uit Exloo aan voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholgehalte aan van 0,65 promille. Met een rijverbod van één uur en een proces-verbaal is de vrouw weer in vrijheid gesteld.

ASSEN - Op de Groningerstraat in Assen trok een 40 jr. automobiliste uit Assen in de nacht van zaterdag op zondag de aandacht van de politie omdat ze met stadslichten reed. Een controle volgde waarbij duidelijk werd dat de vrouw gedronken had. Omdat op het politiebureau de ademanalyse een uitslag gaf van 1,8 promille is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

NIEUW RODEN Op de Zevenhuisterweg in Nieuw Roden hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 36 jr. automobiliste uit Steenwijkerwold aan. De vrouw had gedronken (0,7 promille). Met een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is ze weer in vrijheid gesteld.

ERICA De politie maakt tegen een 45 jr. man uit Zwartemeer proces-verbaal op voor het rijden onder invloed (0,7 promille) en het rijden zonder rijbewijs. De politie controleerde de man in de nacht van zaterdag op zondag toen hij in een auto over de Verlengde Vaart NZ in Erica reed. Na het afleggen van een verklaring is de man met een rijverbod van twee uur weer in vrijheid gesteld.

RODEN Een 19 jr. beginnend bestuurder uit Roden is in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd door de politie. De jongeman reed met een alcoholgehalte van 0,3 promille in een auto over de Ceintuurbaan Zuid in Roden. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur.

BEILEN Een 34 jr. man uit Tiendeveen nam in de nacht van zaterdag op zondag na een nachtje stappen geen taxi maar besloot met zijn eigen auto naar huis te rijden. En dat was dom want hij had behoorlijk veel gedronken. Hij werd door de politie gecontroleerd op de Domoweg in Beilen. Het resultaat was een proces-verbaal voor het rijden onder invloed (1,6 promille) en het invorderen van zijn rijbewijs. Voorlopig zal hij dus wel een taxi moeten nemen.

ZUIDWOLDE Een 58 jr. man uit Deventer kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een boete van 220,-. Hij reed met een alcoholgehalte van 0,6 promille in een auto over de N48. Met een rijverbod van één uur is hij weer in vrijheid gesteld.

Politie vordert rijbewijzen in na snelheidsovertredingen

BORGER Op de N34 bij Borger vorderde de politie zaterdagmiddag het rijbewijs in van een 42 jr. automobilist uit Elp. De man reed op deze 80 km weg met een snelheid van 135 km per uur.

EMMEN Op de Hondsrugweg in Emmen reed zaterdagavond een 24 jr. automobilist uit Erica met een snelheid van 105 km per uur terwijl daar niet sneller dan 50 gereden mag worden.. Helaas voor de man reed er een politieman achter hem en resulteerde zijn snelle rit in het invorderen van zijn rijbewijs.

SCHOONEBEEK Ook het rijbewijs van een 21 jr. automobilist uit Nieuw Dordrecht is zaterdagmorgen door de politie ingevorderd. De man reed met een snelheid van 135 km per uur over de Europaweg in Schoonebeek. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur.

Inbraken in winkels

ASSEN Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in drie winkels aan de Scharmbarg en de Mr. P.J. Troelstralaan in Assen. Een Toko, bloemenzaak en slagerij kregen ongewenst bezoek. Bij alle drie de winkels is een ruit vernield om binnen te komen. De buit bestond uit wisselgeld.

Verdacht van vernielen auto

ASSEN Zaterdagavond hield de politie op het Mercuriusplein in Assen een 17 jr. jongen uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van het vernielen van een personenauto. Een getuige belde de politie en meldde het vernielen van een personenauto in de parkeergarage op dit plein. Ruitenwissers en antenne werden vernield en er werden deuken in de auto getrapt. In de omgeving trof de politie de verdachte aan. Omdat de schoenen die hij droeg wat betreft profiel overeenkwamen met een afdruk op de auto is de jongen aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. (07-206862)

Flinke schade door vuurwerk

ZUIDLAREN Een woning aan de Oranjelaan in Zuidlaren werd zaterdagavond flink beschadigd door een in de hal ontploft stuk zwaar vuurwerk. De bewoners waren niet thuis. De dader was bij de komst van de politie gevlogen. Het vuurwerk is door een mogelijk eerst vernielde ruit van de voordeur naar binnen gegooid en in de hal ontploft. De 25 jr. bewoonster deed aangifte. De vernieling is mogelijk het gevolg van problemen in de relatiesfeer. De politie stelt een onderzoek in. (07-206780)

Vernielingen en bedreiging

HOOGEVEEN De politie hield zaterdagavond in Het Anker in Hoogeveen een 42 jr. man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van meerdere vernielingen in- en aan een woning in Het Anker en het bedreigen van de 26 jr. bewoner. De verdachte had gedronken en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk kon hij geboeid worden overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek is ingesloten. De 26 jr. man deed aangifte. Mogelijk naar aanleiding van een opmerking over met vuurwerk gooiende kinderen kwam de verdachte verhaal halen bij de 26 jr. man. Toen deze om problemen te voorkomen zijn woning binnenliep volgde de verdachte hem. Hij vernielde de voordeur, meerdere spullen in de woonkamer en uiteindelijk een schuttingdeur in de tuin waarlangs de belaagde man was weggelopen. Een buurtbewoner kwam uiteindelijk tussenbeide. De politie stelt een onderzoek in naar wat er allemaal precies is voorgevallen. (07-206781)

Huiselijk geweld

EMMEN Een 37 jr. man uit Emmen is zaterdagmorgen in zijn woning aangehouden voor het mishandelen van zijn vader. Ook vernielde hij o.a. Een raam. Hij is ingesloten op het politiebureau.

HOOGEVEEN In Hoogeveen mishandelde zaterdagmiddag een 18 jr. jongen zijn moeder. Hij sloeg de vrouw een aantal keren in het gezicht. Ook hij is aangehouden en ingesloten.

EMMEN Een 47 jr. vrouw uit Emmen veroorzaakte problemen met haar man en sloeg hem in het gezicht. De vrouw had gedronken. De man belde de politie en deed aangifte. De vrouw is ingesloten. Omdat ze agenten beledigde wordt daarvoor proces-verbaal opgemaakt.

Deze zaken worden afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld.

Politie onderzoekt mishandeling

HOOGEVEEN Een 21 jr. jongeman is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een ruzie op de Grote Kerkstraat in zijn woonplaats Hoogeveen. Hij is voor onderzoek en behandeling vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens getuigen was het slachtoffer betrokken bij een ruzie en daarbij door twee mannen geslagen en geschopt. De politie stelt een nader onderzoek in. (07-206916)

Grenscontroles op vuurwerk

COEVORDEN/SCHOONEBEEK De politie controleerde zaterdag bij meerdere grensovergangen op de invoer van vuurwerk. Verschillende soorten illegaal vuurwerk zijn daarbij in beslag genomen. Als vervolg op deze controle zijn ook nog twee vuurwerkpistolen in beslag genomen. Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Tegen de bezitters wordt proces-verbaal opgemaakt. Deze grenscontroles worden de komende dagen herhaald.

Een 34 jr. man uit Nieuw Amsterdam kwam uit Duitsland met vuurwerk bestemd voor een vuurwerkpistool. Bij hem thuis vond de politie vervolgens ook het vuurwerkpistool.

In de auto van een 29 jr. man uit Hasselt vond de politie lawinepijlen en strijkers. Bij een 19 jr. plaatsgenoot nog eens vlinderbommen en strijkers.

Een 39 jr. man uit Ane had munitie opgehaald voor zijn vuurwerkpistool. De munitie is direct in beslag genomen. Het vuurwerkpistool later bij de man thuis.

Een 20 jr. man uit Emmen werd betrapt met een lawinepijl in zijn auto.

Vuurwerkpistool in beslag genomen

RUINERWOLD Op de weg Dijkhuizen in Ruinerwold hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 20 jr. inwoner van Meppel aan. De man liep op straat met een vuurwerkpistool in zijn broeksriem. Het wapen is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op. (07-206918)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280