Gemeente Vlaardingen


Helpt u mee schoonmaken?

30 december 2007

Op 1 januari starten we met schoonmaken; we beginnen op plekken waar het meeste vuurwerkafval ligt. Op 2 januari start de schoonmaak van de rest van Vlaardingen, zodat de stad zo snel mogelijk weer toonbaar wordt. Maar we rekenen ook op u!

Het direct opruimen van vuurwerkafval helpt onveilige situaties te voorkomen. De meeste ongelukken met vuurwerk gebeuren op Nieuwjaarsdag, als jongeren op zoek gaan naar vuurwerk dat tijdens de jaarwisseling niet is afgegaan. Gevonden vuurwerk kan niet meer veilig worden afgestoken. Ruim daarom uw eigen vuurwerkafval zo snel mogelijk op (en ook de flessen als u daaruit vuurwerk afschiet). Gooit u het afval in de containers en niet in de goot? Daar kunnen de veegmachines namelijk niet komen vanwege de geparkeerde autos.

Tijdens de jaarwisseling ontstaan vaak kleine brandjes in blokcontainers. Om dat tegen te gaan, heeft IRADO op de blokcontainers aan de Geert Grootelaan (Westwijk) en omgeving stickers geplakt met het verzoek op 31 december geen afval in of naast de container te plaatsen. Als de waarschuwing blijkt te werken, worden de stickers volgend jaar op meer afvalcontainers geplakt.

Meer informatie: mocht u in de eerste weken van januari vragen hebben over het schoonmaken in de stad, dan kunt u contact opnemen met de Buitenlijn, (010) 2484000.