Nederlandse Tafeltennisbond

Li Jiao voor derde keer wereldkampioene standaard bats Li Jiao voor derde keer wereldkampioenestandaard bats

Europees kampioene LI JIAO heeft haar status weer eens bevestigd door voor de derde keer het WUTTO-wereldkampioenschap standaard bats te winnen. Tijdens de 'Li-Ning WUTTO Hilversum Open klopte ze in de finale LI JIE met 2-0. De eindstrijd werd massaal bekeken door de jeugd die deelnam aan het jeugdteamtoernooi. Dit evenement was tijdens de damesfinaleeven stilgelegd.

Tijdens het WK standaard bats wordt er door elke speler met een identiek bat met noppen naar buiten gespeeld. Het gaat om best of 3-partijen tot 21 en er mag alleen met de backhand worden geserveerd.

Li Jiao heeft net als haar Chinese landgenote Li Jie een Nederlands paspoort. Ze waren superieur in hun partijen tegen Marijn Verburgen Elisa Stuveling. Dezetwee eredivisiespeelsters gingen samen in gevecht om de derde plaats. Verburg won in een spannende partij met 21-18 en 21-19.

In de finale was gerekend op een enerverendduel tussen aanvalster Li Jiao en verdedigster Li Jie. Maar Li Jie wist dat ze verdedigend geen kans zou hebben en dus probeerde ze het met felle aanvallen. Maar Europees kampioene Li Jiao speelde met eenongelooflijke precisie. Ze maakte nauwelijks fouten en daardoor kwam Li Jie er niet aan te pas. Met 21-14 en 21-12 verzekerde Jiao zichvan de titel. Dit keer kon ze de triomfvieren met de splinternieuwe WUTTO LADIES TROPHY waarin haar naam voor de derde maal zal worden gegraveerd. Ze is de opvolgster van de 2006-winnares Lea Kooij.

Eindstand WK dames

1. Li Jiao (MF Services/Heerlen)

2. Li Jie (NAK Den Helder)

3. Marijn Verburg (MF Services/Heerlen)

4. Elisa Stuveling (Hilversum)