Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 29 en zondag 30 december 2007

Gerdien Rotgers en Minke Schoon: 053-4555588

Automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed

Oldenzaal

Het rijbewijs van een 20-jarige man uit Enschede werd in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 december ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal.

Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 december omstreeks 04.50 uur op de Enschedesestraat in Oldenzaal een auto aan komen rijden vanaf de richting Enschede. De bestuurder reed met hoge snelheid. De agenten hielden de bestuurder, een 20-jarige Enschedeër, staande op de Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal, om hem aan een alcoholcontrole te onderwerpen. Ademanalyse wees een promillage van 1,2 uit. Omdat de 20-jarige beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-167030)

Enschede

Een 21-jarige vrouw uit Enschede moest vrijdagavond 28 december haar rijbewijs inleveren, omdat zij onder invloed van alcohol in haar auto reed over de Gronausestraat in haar woonplaats.

Op vrijdagavond 28 december werd omstreeks 21.20 uur gemeld dat er een auto slingerend over de Gronausestraat reed. Op de Gronausestraat zagen agenten een automobiliste rijden die inderdaad slingerde. De vrouw, een 21-jarige Enschedese, werd aan de kant gezet om haar te kunnen controleren op mogelijk alcoholgebruik. Ademanalyse wees een alcoholpromillage van 1,87 uit. Het rijbewijs van de 21-jarige, die tevens beginnend bestuurster is, werd ingevorderd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-166916)

Haaksbergen

Het rijbewijs van een 59-jarige vrouw uit Enschede werd in de ochtend van zaterdag 29 december ingevorderd, omdat zij onder invloed van alcohol haar auto bestuurde op de Industriestraat in Haaksbergen.

Op zaterdag 29 december werd omstreeks 07.00 uur 's ochtends gemeld dat getuigen een beschonken automobiliste staande hielden op de Industriestraat. Ter plaatse troffen agenten een 59-jarige Enschedese automobiliste aan. Omdat zij in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde, werd ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau werd geprobeerd de 59-jarige Enschedese aan een alcoholcontrole te onderwerpen. De 59-jarige bleek echter niet in staat om de blaastest uit te voeren, waarna een bloedproef werd afgenomen. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-167042)

Oldenzaal

Een 37-jarige man uit het Duitse Nordhorn werd in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 december aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Enschedesestraat in Oldenzaal.

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 december zagen surveillerende agenten omstreeks 03.30 uur een automobilist al slingerend rijden over de Enschedesestraat in Oldenzaal. De bestuurder, een 37-jarige man uit het Duitse Nordhorn, werd aan een alcoholcontrole onderworpen. Ademanalyse wees een promillage van 1,2 uit.

Na onderzoek bleek dat de 37-jarige man uit Nordhorn nog een tweetal boetes open had staan met een gezamenlijke waarde van 1140 euro of 21 dagen hechtenis. De man werd overgebracht naar het politiebureau in Hengelo en daar opgesloten in verband met de openstaande boetes. Naar aanleiding van het rijden onder invloed van alcohol wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-167429)

Overvaller aangehouden

Enschede

Een 24-jarige man uit Enschede werd vrijdag 28 december aangehouden, omdat hij er van verdacht wordt op dinsdag 25 december een overval te hebben gepleegd op een tankstation aan de Knalhutteweg in Enschede.

Op dinsdag 25 december werd omstreeks 18.50 uur gemeld dat er een overval had plaatsgevonden op een tankstation aan de Knalhutteweg in Enschede. Ter plaatse spraken agenten met een 43-jarige medewerkster van het tankstation. Zij vertelde dat omstreeks 18.45 uur een man de shop van het tankstation binnen kwam en onder bedreiging van een mes het geld uit de kassa eiste. De man ging er met het geld te voet vandoor in de richting van de grens met Duitsland.

De politie stelde een onderzoek in, waarna op vrijdag 28 december een 24-jarige Enschedeër kon worden aangehouden in verband met de overval. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-165626)

Winkeldief na vlucht aangehouden

Almelo

Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd vrijdag 28 december aangehouden, omdat hij bij een supermarkt aan het Vincent van Goghplein in Almelo een winkeldiefstal pleegde.

Op vrijdag 28 december werd omstreeks 11.55 uur gemeld dat er een winkeldief was betrapt bij een supermarkt aan het Vincent van Goghplein in Almelo. Een getuige had winkelpersoneel geattendeerd op een man die verschillende goederen onder zijn jas stopte. De man kreeg in de gaten dat hij betrapt was, en rende de winkel uit zonder te betalen.

Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie op de Troelstralaan een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhouden in verband met de diefstal. Omdat de man veelpleger is, is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-166577)

Meerdere personen betrapt op bezit illegaal vuurwerk

Oud Ootmarsum

Vrijdagmiddag 28 december heeft de politie op de Laagsestraat in Oud Ootmarsum een controle uitgevoerd in verband met de mogelijke invoer van illegaal vuurwerk. Bij tenminste vier automobilisten werd vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.

Tussen 11.30 uur en 15.30 uur werd bij vier automobilisten illegaal vuurwerk aangetroffen. Al het aangetroffen illegale vuurwerk werd in beslag genomen. Tegen de bezitters wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-166663)

Rossum

Een 23-jarige automobilist uit Hengelo werd zaterdag 29 december op de Ootmarsumsestraat in Rossum aan een verkeerscontrole onderworpen. Bij de controle werd in de auto een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 17.15 uur een automobilist rijden over de Ootmarsumsestraat in Rossum. Omdat het remlicht van de auto niet functioneerde, werd de bestuurder, een 23-jarige man uit Hengelo, aan de kant gezet. Tijdens een controle van de auto werd een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen.

Tegen de 23-jarige Hengeloër wordt proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk werd door de politie in beslag genomen. (07-167248)

Twee mannen aangehouden na mishandeling

Delden

Twee 22-jarige mannen uit Goor werden in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 december aangehouden, omdat zij twee mannen hebben mishandeld nabij het station in Delden.

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 december werd omstreeks 00.50 uur gemeld dat er een mishandeling had plaatsgevonden nabij het station in Delden. Ter plaatse spraken agenten met een drietal personen, een 21-jarige man uit Delden en een 21-jarige man en 18-jarige vrouw uit Delft. Ze vertelden dat ze met de trein vanuit Hengelo naar Delden waren gereisd. In de trein had de Deldenaar een vijftal mannen aangesproken, omdat zij zich in de trein misdroegen.

Toen het trio in Delden uit de trein stapte, zagen ze dat het vijftal dat de Deldenaar in de trein had aangesproken ook uitstapte. Er ontstond een ruzie tussen de beide groepen, waarbij de 21-jarige man uit Delft en de 21-jarige man uit Delden werden geslagen door twee van de mannen.

De twee mannen die de Deldenaar hadden geslagen, vluchtten in de richting van een woonwijk toen zij de politie zagen aankomen. De politie voerde een zoekactie uit in de wijk, waarbij twee 22-jarige mannen uit Goor werden aangetroffen die voldeden aan de signalementen die de slachtoffers hadden opgegeven. De twee 22-jarigen uit Goor werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij werden opgesloten. In de loop van zondagochtend 29 december konden beide mannen, na een verklaring te hebben afgelegd, weer in vrijheid gesteld worden. (07-167386)

Man aangehouden na veroorzaken stroomuitval

Enschede

Een 24-jarige man uit Amsterdam werd in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 december aangehouden, omdat hij de stroomtoevoer van een horecagelegenheid aan de Langestraat in Enschede opzettelijk had uitgeschakeld.

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 december werd omstreeks 03.45 uur gemeld dat er een man door getuigen staande werd gehouden bij een horecagelegenheid aan de Langestraat in Enschede. De man was eerder die avond uit de betreffende gelegenheid verwijderd, omdat hij zich had misdragen. Beveiligingspersoneel van de gelegenheid zag even later dat de man een aggregaat, die gebruikt werd voor de stroomtoevoer van de horecagelegenheid, vernielde. Door de vernieling kwam de gelegenheid, waar zich op dat moment nog veel gasten bevonden, zonder stroom te zitten.

De man, een 24-jarige Amsterdammer, werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Enschede. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-167423)


---- --