Politie Gelderland-Midden

Arnhemmers opgepakt na mishandeling in horecazaak Het gebeurde rond kwart over elf in een zaak in de Arnhemse binnenstad. De twee zouden zich in de zaak hebben misdragen en vernielingen hebben aangericht. Toen het slachtoffer hen daarover aansprak zouden ze hem hebben geslagen. Een ander die het slachtoffer te hulp schoot zou van het duo ook klappen hebben gekregen. Gewaarschuwde agenten troffen de twee Arnhemmers even later in een andere horecazaak in de Arnhemse
voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Beschonken Wageninger met busje over de kop

Publicatiedatum: 30-12-2007 14:54:08

DOORWERTH - Een veertigjarige Wageninger is in de nacht van zaterdag op zondag met de schrik vrij gekomen nadat hij op de Utrechtseweg in Doorwerth met zijn busje enkele malen over de kop was geslagen. Zijn wagen was wel zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. De politie heeft de Wageninger aangehouden wegens het rijden onder invloed. Het ongeval gebeurde rond twee uur ter hoogte van Kievitsdel toen de Wageninger tijdens het rijden kennelijk in de berm terecht kwam en de macht over het stuur kwijt raakte. Volgens een getuige sloeg het busje van de man twee keer over de kop en belandde weer op de wielen op de Parallelweg. Vervolgens zou de bestuurder nog geprobeerd hebben weg te rijden. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Wageninger en namen hem mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de man met een promillage van ruim drie keer de toegestane hoeveelheid achter het stuur had gezeten (3,4 promille). De politie heeft het rijbewijs van de Wageninger ingevorderd.
(07-195160)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vier aanhoudingen tijdens horecatoezicht Ede

Publicatiedatum: 30-12-2007 14:53:22

EDE - De Edese politie heeft het afgelopen weekend tijdens toezicht op horecabezoekers op en rond het Museumplein vier aanhoudingen verricht. Het gaat om twee Edenaren van 17 en 19 jaar, een 24-jarige Renswoudenaar en een 20-jarige man uit Utrecht. In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half drie werd de 19-jarige Edenaar aangehouden. De man zou zich voor een uitgaansgelegenheid aan De Halte hebben misdragen. Pogingen van agenten om de gemoederen te bedaren haalden niets uit waarop hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de Edenaar zich.
Rond drie uur moesten agenten ingrijpen bij een opstootje eveneens bij De Halte. De 20-jarige Utrechter werd daarbij gesommeerd weg te gaan maar weigerde dat waarop hij mee moest naar het politiebureau. Omstreeks kwart over drie betrapten agenten nabij het Museumplein de 24-jarige Renswoudenaar toen hij kennelijk probeerde de spoorwegovergang te molesteren. Toen de man werd aangehouden vond hij het nodig de agenten ten overstaan van omstanders te beledigen. De 17-jarige Edenaar werd rond kwart over vier aangehouden op het Museumplein. De man gedroeg zich luidruchtig en weigerde te vertrekken nadat agenten dat hadden gesommeerd. Ook de Edenaar verzette zich tegen zijn arrestatie maar kon worden overmeesterd. Alle verdachten zijn in de loop van de zondag weer vrijgelaten met een proces-verbaal. (07-195207)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Taxichauffeur verdacht van mishandeling

Publicatiedatum: 30-12-2007 14:52:32

WOLFHEZE - De politie in Wolfheze heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Heelsumseweg een 45-jarige taxichauffeur aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou zijn passagiers, een 22-jarige man uit Eindhoven en een leeftijdsgenoot hebben mishandeld nadat er ruzie was ontstaan over het betalen van de ritprijs. Volgens de taxichauffeur had hij de beide mannen in Arnhem opgepikt en wilden ze naar Wolfheze. Eenmaal aangekomen bleken ze de ritprijs niet te kunnen betalen. Volgens de taxichauffeur zouden zijn passagiers er vandoor zijn gegaan maar had hij hen kunnen achterhalen. De Wolfhezenaar zou volgens zijn zeggen door de taxichauffeur zijn gestoken en bleek een lichte verwonding te hebben opgelopen. Bij de taxichauffeur werd een schroevendraaier aangetroffen. De Eindhovenaar had verteld ook door de taxichauffeur te zijn mishandeld maar bleek geen zichtbare verwondingen te hebben. De taxichauffeur is daarop aangehouden en ingesloten. De man is later na verhoor vrijgelaten. Volgens zijn zeggen waren zijn passagiers begonnen met slaan en had hij zich verweerd. Justitie beslist wat er verder met de taxichauffeur gebeurt. (07-194673)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee man opgepakt na vechtpartij

Publicatiedatum: 30-12-2007 14:51:48

NIJKERK - De Nijkerkse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen opgepakt die op het Plein met elkaar op de vuist waren gegaan. Het gaat om een 21-jarige man uit Putten en een 20-jarige Nijkerker. De twee zouden even na twee uur op straat onenigheid hebben gekregen in een café. Dat zou zijn uitgemond op een handgemeen waarbij over en weer zou zijn geslagen. Aangezien beiden aangifte tegen elkaar wilden doen werden beiden aangehouden. Na het afleggen van een verklaring zijn beiden weer vrijgelaten. Over het waarom van het conflict is geen duidelijkheid ontstaan. (07-194670)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fiets vernield door vuurwerk

Publicatiedatum: 30-12-2007 14:51:14

NIJKERK - Onbekenden hebben vrijdagavond in Nijkerk tijdens de koopavond op de Vetkamp een fiets vernield door vuurwerk. Een 39-jarige Nijkerker had zijn fiets op straat geparkeerd toen er in een onbewaakt ogenblik vuurwerk in een van de fietstassen werd gestopt. Het vuurwerk kwam tot ontbranding waardoor de fietstas vlamvatte. Een van de winkeliers greep daarbij in en wist het brandje met een emmerwater te blussen. De fiets had inmiddels flinke brandschade opgelopen. De politie vermoedt dat er meerdere voorbijgangers iets van het voorval hebben gezien en roept getuigen dan ook op om te reageren. De politie is bereikbaar onder 0900-8844.
(07-194765)