Politie Kennemerland

Nieuwsberichten

Regio Kennemerland, 30-12-2007

Man gewond na aanrijding

BADHOEVEDORP, 30 december - Een 27-jarige Amsterdammer is rond 01.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Burg. Amersfoordtlaan. De man raakte rond 01.45 uur in zijn auto de macht over zijn stuur kwijt, raakte van de weg en reed tegen een boom. Hij is hierbij gewond geraakt aan hoofd en buik. Hij is met inwendig letsel opgenomen in een ziekenhuis. De man verklaarde een café te hebben bezocht en rook sterk naar het gebruik van alcohol. Er is daarom een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of hij te veel alcohol heeft gebruikt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man met auto de sloot in

HOOFDDORP, 29 december - Wachtmeesters van de Marechaussee troffen rond 02.30 uur langs de Rijnlanderweg een auto in een sloot langs de weg aan. In de auto zagen zij een man zitten. De marechaussees zijn te water gegaan om de man uit de auto te halen maar die weigerde alle medewerking en wilde in de auto blijven zitten. Ze hebben de man uiteindelijk met de nodige dwang uit de auto gehaald en overgedragen aan ter plaatse gekomen politiemensen. Die hebben de verdachte, een 34-jarige man uit Aalsmeer, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn auto is uit de sloot getakeld.

Inbreker aangehouden

HEEMSTEDE, 9 december - Surveillerende politiemensen zagen rond 04.40 uur een man lopen op een perron van het station Heemstede-Aerdenhout. Gezien het tijdstip hebben de agenten de man gecontroleerd. Hij bleek een 21-jarige Amsterdammer die beweerde samen met een gevangenisvriendje op stap te zijn geweest en te wachten op de eerste trein richting Amsterdam. Vlakbij de plaats waar de man stond troffen de agenten een tas met drie laptops die hoogstwaarschijnlijk van diefstal afkomstig waren. De man is daarom aangehouden op verdenking van diefstal of inbraak en naar het bureau gebracht. In een prullenbak vonden de agenten een plastic zak met een rijbewijs van iemand die woont aan de Spoorzichtlaan in Heemstede. In die woning bleek die nacht te zijn ingebroken waarbij de drie laptops waren weggenomen en het nodige kleingeld. Dit kleingeld werd teruggevonden in de kleding van de aangehouden verdachte. De verdachte ontkent elke betrokkenheid maar is wel ingesloten. De politie onderzoekt wat de man verder op zijn kerfstok heeft.

Man aangehouden voor diefstal kerstverlichting

HAARLEM, 29 december - Oplettende getuigen meldden rond 12.45 uur dat een man bezig was met het stelen van kerstverlichting aan de Hazepaterslaan. Agenten werden door een getuige gewezen op de weglopende man en hebben hem aangehouden. Hij bleek een 58-jarige man uit Overveen die in het bezit was van de weggenomen verlichting. De man is meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

HAARLEM, 29 december - Een in burger surveillerende politieman zag rond 14.00 uur in de Grote Houtstraat een bekende veelpleger, een 38-jarige Zandvoorter. De man liep met een lege tas een parfumerie binnen en kwam even later met de nodige parfum naar buiten zonder dat hij deze had afgerekend. De agent heeft de verdachte aangehouden en meegnomen naar het bureau. De parfum is in beslag genomen. Tegen de verdachte is ook dit maal proces-verbaal opgemaakt.

Overval op postagentschap

BADHOEVEDORP, 28 december - Vrijdagmiddag is rond 17.00 uur de sigarenzaak annex postagentschap aan de Pa Verkuyllaan overvallen. Twee met vuurwapens bewapende overvallers met bivakmutsen op bedreigden het aanwezige personeel en eisten geld. Eén medewerkster heeft hierbij een klap gehad en is licht gewond geraakt. De overvallers zijn er met een aanzienlijk geldbedrag vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die zich nog niet hebben gemeld contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, tel. 0900-8844. Verder zoekt de politie getuigen die de overvallers mogelijk voor de overval hebben gezien of de door hen gebruikte scooter hebben gezien die tijdens de overval met draaiende motor onbeheerd op de hoek van de Pa Verkuyllaan en de Adelaarstraat stond. Een getuige die donderdag 27 december een auto met verdachte mannen heeft gezien en dit bij de politie heeft gemeld, wordt verzocht nogmaals contact op te nemen.

Overval op postagentschap

BADHOEVEDORP, 28 december - Vrijdagmiddag is rond 17.00 uur de sigarenzaak annex postagentschap aan de Pa Verkuyllaan overvallen. Twee met vuurwapens bewapende overvallers met bivakmutsen op bedreigden het aanwezige personeel en eisten geld. Eén medewerkster heeft hierbij een klap gehad en is licht gewond geraakt. De overvallers zijn er met een geldbedrag vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die zich nog niet hebben gemeld contact op te nemen met de politiein Hoofddorp, tel. 0900-8844. Verder zoekt de politie getuigen die de overvallers mogelijk voor de overval hebben gezien of de door hen gebruikte scooter hebben gezien die tijdens de overval met draaiende motor onbeheerd op de hoek van de Pa Verkuyllaan en de Adelaarstraat stond. Op donderdag 27 december, omstreeks 17:55 uur is er een donkerkleurige personenauto gesignaleerd, met personen hierin die zich verdacht ophielden ter hoogte van het postagentschap. Getuigen die deze auto of personen hebben gezien worden verzocht contact op te nemen.

Overval op winkel

HOOFDDORP, 28 december - Vrijdagavond rond 20.30 uur hebben drie gewapende mannen een winkel aan het Genderenplein overvallen. De mannen stormden met messen in hun hand de zaak binnen, sprongen over de toonbank en bedreigden het personeel. Ze deden een greep in de kassa, haalden daar het papiergeld uit en gingen er te voet vandoor. Ze zijn in verschillende richtingen weggerend. De overvallers waren vrij klein en droegen bivakmutsen. Eén van hen had een licht getinte huidskleur, zag er onverzorgd uit en had een groot keukenmes. De tweede had een donkere huidskleur, zeer kort geschoren haar, een rond gezicht en had een klein mes in zijn hand. Een van de verdachten droeg opvallende lichtblauwe spijkerbroek met witte/lichte vlakken erop. Een andere verdachte droeg bruin/groenkleurige jas met een lichte print op borsthoogte aan de voorzijde. Van de derde overvaller is alleen gezien dat hij een mes in zijn hand had. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen van de overval of mensen die de verdachten voor de overval in de buurt van de winkel hebben gezien. Verder verzoekt de politie getuigen die rond de overval opvallende voertuigen hebben gezien in de buurt van het Genderenplein of verdachten kennen met de opvallende kledingstukken die de overvallers droegen, contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, tel. 0900-8844.

Winkelier beroofd van geldzak

BEVERWIJK, 28 december - Vrijdagavond is een winkelier uit Beverwijk beroofd van een zak met geld. De man bracht rond 22.00 uur de dagopbrengst van zijn zaak naar de bankkluis aan het Stationsplein. Daar deed hij de zakken in de kluis. Toen hij de laatste zak in de kluis wilde doen kwam er een man aanrennen. Die gaf de winkelier een karatetrap in zijn zij waardoor die op de grond viel. De geldzak werd meegenomen door de man. Die ging er hardlopend met de zak vandoor in de richting van het Meerplein. De winkelier heeft de man nog even gevolgd en zag dat er een tweede man bij betrokken was. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen met de politie in Beverwijk, tel. 0900-8844.

Vandaal aangehouden

HAARLEM, 30 december - Surveillerende politiemensen hoorden rond 04.00 uur in de Smedestraat een harde klap en glasgerinkel en zagen een man weglopen. Hij wreef daarbij opvallend over zijn elleboog. Een getuige vertelde de agenten dat hij had gezien dat deze man met zijn elleboog tegen diverse panden een klap had gegeven en het glas van een deur had stuk geslagen. De agenten hebben de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bleek een 22-jarige Amsterdammer. De verdachte had twee flinke snijwonden op zijn elleboog overgehouden aan zijn dappere gedrag. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vuurwerkoverlast

Regio, 30 december - Bij de politie zijn de afgelopen dagen vele tientallen meldingen binnengekomen van vuurwerkoverlast. In de regio hebben politiemensen intensief gesurveilleerd om deze overlast zo veel mogelijk te beperken. Er zijn in totaal 113 jongetjes aangehouden voor het afsteken van vuurwerk. Ze variëren in leeftijd van 10 tot 23 jaar. Van hen werden er 47 in Haarlem aangehouden, 28 in IJmuiden en 13 in Hoofddorp. De betrokken politiemensen hebben zo veel mogelijk de ouders van de jongetjes in kennis gesteld. Vele honderden stuks vuurwerk zijn in beslag genomen en vernietigd.

Vuurwerk in Zandvoort

ZANDVOORT, 29 december - Getuigen meldden rond 13.00 uur dat er vanuit een witte BMW nitraatbommetjes werd gegooid aan Kromboomsveld. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en troffen de BMW aan in de Thorbeckestraat. De bestuurder was een 19-jarige Zandvoorter die 40 nitraatbommetjes in zijn auto had liggen en de agenten vertelde dat hij ze had gekocht van twee Zandvoorters van 17 en 19 jaar. De agenten vonden in de woning van de 17-jarige verdachte 40 nitraatbommetjes en in de slaapkamer van de woning van de 19-jarige verdachte 51 vlinderbommen, 50 nitraatklappers en 18 lawinepijlen. Bij twee andere Zandvoortse vuurwerkkopers van 16 en 19 jaar vonden de agenten drie en twee lawinepijlen. Al het vuurwerk is in beslag genomen en alle verdachten zijn aangehouden. De verdachten verklaarden het vuurwerk te hebben gekocht van een 21-jarige Zandvoorter. Ook deze verdachte is aangehouden en bekende het vuurwerk te hebben verhandeld. Hij had het vuurwerk zelf ook van iemand gekocht maar beweerde niet te weten van wie. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Al het in beslag genomen vuurwerk is vernietigd.