Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 30 december 2007

Zaanstreek-Waterland, 30-12-2007

Gewapende overval sportwinkel

Purmerend, vrijdag 28 december 2007, 19.53 uur

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een sportwinkel aan het Wormerplein. Rond 19.55 uur kwam een man de winkel binnen. Hij eiste geld van de eigenaresse, die bij de kassa stond. Met een onbekend geldbedrag heeft de man de winkel verlaten. Hij liep daarna linksaf in de richting van de Van IJsendijkstraat. De overvaller is vermoedelijk een blanke man tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij is tussen de 175 en 180 cm lang. Hij heeft zich vermoedelijk een half uur vóór de overval opgehouden in het winkelcentrum, onder meer bij de supermarkt.

De politie verzoekt eventuele getuigen, mensen die de verdachte in het winkelcentrum hebben gezien, of mensen die informatie hebben over deze overval te bellen met de recherche via 0900-8844. Melders die anoniem willen blijven kunnen bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Gewapende overval supermarkt

Koog aan de Zaan, zaterdag 29 december 2007, 8.01 uur

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een supermarkt aan het Zuideinde.

Rond 7.55 uur, net nadat de filiaalhouder de voordeur van de winkel geopend had voor de caissière, kwamen twee mannen de winkel binnenrennen. Onder bedreiging van een wapen dwongen zij de filiaalhouder de kluis in het kantoor te openen. Zij stopten de buit in twee sporttassen. Terwijl de filiaalhouder en de caissière in het kantoor moesten blijven, verlieten de twee overvallers de winkel. Het kan zijn dat de overvallers weg zijn gereden in de richting van de Leliestraat, in een roodkleurige personenauto die in de straat voor de babyzaak geparkeerd stond. De daders zijn mogelijk tussen de 20 en 25 jaar oud en zijn ongeveer 175 cm lang.

De politie verzoekt eventuele getuigen of mensen die informatie hebben over deze overval te bellen met de recherche via 0900-8844. Melders die anoniem willen blijven kunnen bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Gewapende overval snackbar

Purmerend, zaterdag 29 december 2007, 21.49 uur

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een snackbar aan het Wormerplein. De eigenaresse van de op dat moment lege snackbar was aan het werk achter de balie, haar echtgenoot was in de keuken. Rond 21.45 uur kwam een man de zaak binnen. Hij had een plastic tas bij zich. De man gooide de tas naar de eigenaresse toe en zei haar meerdere malen het geld daarin te doen. De vrouw hield vol dat de eigenaar het geld aan het wegbrengen was. Toen de vrouw schreeuwde liep de man zonder buit snel de deur uit. Hij is in de richting van het De Vriesplein gelopen. De overvaller wordt door de eigenaresse omschreven als een blanke man tussen de 20 en 28 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en is ongeveer 180 cm lang.

De politie verzoekt eventuele getuigen of mensen die informatie hebben over deze overval te bellen met de recherche via 0900-8844. Melders die anoniem willen blijven kunnen bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Drankrijders aangehouden

diverse plaatsen, weekeinde vrijdag 28 tot zondag 30 december 2007

De politie heeft dit weekeinde een aantal personen aangehouden wegens rijden onder invloed.

Een 34-jarige man uit Uitgeest is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.45 uur aangehouden op de Rozengracht in Zaandam. Na een blaastest werd hij meegenomen naar het politiebureau in Zaandijk, waar hij werd voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. De man bleek ruim drieënhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 9 uur, en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Een 39-jarige man uit Zuidoostbeemster is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.44 uur aangehouden op de Oostdijk in Zuidoostbeemster. De politie kreeg een melding dat de man onder invloed van alcohol met zijn auto op weg was naar zijn woning. Agenten in een dienstauto hebben de automobilist opgespoord en hem een stopteken gegeven. De bestuurder reed echter door. Een tegemoetkomende burgerauto van de politie heeft deze auto midden op de weg stilgezet, waardoor de verdachte automobilist moest stoppen. De man bleek tweeënhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur. De man bleek al meerdere keren te zijn aangehouden voor het rijden met teveel drank op.

Een 61-jarige vrouw uit Wormer is zaterdagmiddag om 16.00 aangehouden op de Faunastraat in Wormer. Getuigen hadden gemeld dat zij een paar kleine aanrijdingen had veroorzaakt. De vrouw zei niets gemerkt te hebben van deze aanrijdingen. Zij vertoonde duidelijke tekenen van alcoholgebruik. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Een 27-jarige man uit Purmerend is in de nacht van zaterdag op zondag om 00.45 uur aangehouden in Den Ilp. Na een blaastest werd hij meegenomen naar het politiebureau in Zaandijk, waar hij werd voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. De man is een beginnend bestuurder, en voor deze groep zijn de regels strenger dan voor meer ervaren bestuurders. Hij bleek bijna 9 keer de toegestane hoeveelheid alcohol voor een beginnend bestuurder in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 9 uur, en moest zijn rijbewijs inleveren.