Politie Zeeland


---


Z-2763-2007 Softdrugs in beslag genomen
Zaterdagmorgen rond 10.30 uur werden, wegens een parkeerovertreding, drie Fransen aangesproken die zich in een personenauto op het Huizingaplein in Terneuzen bevonden.
Aan hun is gevraagd of zij verdovende middelen bij zich hadden en dat bleek zo te zijn. Een 19-jarige had bijna 9 gram bij zich, een 18-jarige was in het bezit van bijna 8 gram en een 20-jarige bleek ook bijna 8 gram bij zich te hebben. Alle softdrugs zijn in beslag genomen. Na overleg met de officier van justitie kregen alledrie de verdachten een boete van 100 euro die zij meteen voldeden. Alle drie de mannen waren afkomstig uit Noord-Frankrijk en wel uit Beuvron en Auge en uit Dozule. Na het afleggen van een verklaring zijn de mannen weer in vrijheid gesteld.

W-2764-2007 Aangehouden wegens poging diefstal
Rond 15.30 uur zaterdagmiddag kreeg de Zeeuwse politie een melding dat er mannen op het dak zouden lopen van een pand aan de Poortersweg in Vlissingen.
Agenten in Vlissingen gingen direct met twee auto's ter plaatse. Op het dak werd niemand aangetroffen, toen ze het genoemde pand binnengingen troffen zij dar echter twee mannen aan. Bij de mannen troffen de agenten een hoveelheid gereedschap. In de melding was ook gesproken over gereedschap dat de mannen bij zich zouden hebben. De mannen, 20 en afkomstig uit Vlissingen en 42 jaar en afkomstig uit Oud Beijerland, verklaarden rustig in het gebouw aanwezig te zijn en verder niets te maken te hebben met een inbraak of iets dergelijks. De agenten hebben de twee mannen toch aangehouden, omdat zij zich op verboden gebied bevonden en bovendien konden ze zich niet legitimeren. Op het politiebureau hebben beide mannen een verklaring afgelegd. De 20-jarige is hierna in vrijheid gesteld. De 42-jarige man zit nog steeds vast, hij wordt aangemerkt als veelpleger en moet daarom nog in Torentijd blijven.

O-2765-2007 Naar HALT vanwege (il)legaal vuurwerk
Een 16-jarige jongen is zaterdagavond door de Zeeuwse politie verhoord, omdat er in een landbouwvoertuig, dat van hem was, legaal en illegaal vuurwerk aangetroffen was.
Ook heeft hij verklaard dat hij 's middags al vuurwerk had afgestoken. Omwonenden hadden melding gemaakt bij de politie die toen een kijkje kwam nemen. Het vuurwerk, dat in een niet afgesloten voertuig op een parkeerplaats aan de Dorpsstraat in Krabbendijke stond, bleek van een 16-jarige jongen uit Krabbendijke. Het bestond uit Japanse kanonsslagen (150), grondbloemen (18), Moon Travellers (96), Thunders (68) en groene strijkers (10) en nitraatbommetjes (7). Al zijn vuurwerk is in beslag genomen en in de daarvoor bestemde vuurwerkkast gedeponeerd.
Z-2766-2007 Onder invloed
Een 45-jarige man uit Middelburg is rond middernacht vannacht betrapt op het rijden onder invloed.
Hij reed over de Zeilmarkt in Vlissingen toen hij een blaastest moest ondergaan. Omdat hij een F blies moest hij mee naar het bureau waar uit de ademanalyse bleek dat hij bijna vier keer zoveel had gedronken als is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook was de auto waar de man in reed niet verzekerd. De auto is door de politie in bewaring genomen. Als de eigenaar van de auto vóór morgenmiddag 17.00 uur de verzekeringspapieren kan laten zien dan krijgt hij/zij de auto mee, zo niet, dan wordt de auto bij een takelbedrijf gestald. De stallingskosten worden dan op de eigenaar verhaald.