Politie Zuid-Holland-Zuid

30/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 30-12-2007 o persberichten district II

FOUTE AUTO
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft zaterdagmiddag 29 december man van de weg gehaald die rondreed in een auto zonder kentekenplaten maar wel met een rode driehoek en een 25 km bordje. Hiermee deed de bestuurder het voorkomen alsof de auto een motorrijtuig met een beperkte snelheid was geworden waarmee lading op korte afstanden mee mag worden vervoerd. Echter, het ging hier om een gewone auto waar alle zitplaatsen nog in tact waren en waar met gemak zo weer een snelheid van boven de 100 km per uur mee gehaald kon worden. Kortom: gewoon een personenauto waarmee de 16-jarige bestuurder uit Hardinxveld-Giessendam zònder rijbewijs niet mee op de openbare weg mag rijden. De auto had daarnaast geen geldige apk, lekte olie, had geen tankdop en de bestuurder verklaarde op rode diesel te rijden. De politie schakelde daarop de douane in die een monster heeft genomen. De tiener zal voor de rode diesel beboet worden en zo ook door de politie voor het geknutsel aan de auto.

VEELPLEGER AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 28-jarige veelpleger zonder vaste woon of verblijfplaats is zaterdagavond 29 december aangehouden nadat hij stennis had geschopt in een horecagelegenheid aan de Kortedijk. De veelpleger kwam al scheldend en tierend binnen waarop de eigenaar van de zaak hem verzocht naar buiten te gaan. Dit in verband met al eerdere problemen in het verleden met deze persoon. Eenmaal buiten bedreigde de 28-jarige man de uitbater met een mes. Vervolgens sneed hij de kerstverlichting die buiten aan de zaak hing door. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield en het mes in beslag nam. De verdachte zal op woensdag 2 januari 2008 worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

AANGEHOUDEN NA VERNIELING BUSHOKJE
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft in de nacht van zaterdag 29 december op zondag 30 december een 20-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden in de Stationsstraat. De politie was er getuige van hoe de jongen in groepsverband over straat struinde en op een gegeven moment de ruit van een bushokje vernielde nabij het station. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij de vernieling bekende. Hij zou een flesje weggeschopt hebben waardoor de ruit kapot ging. Naar eigen zeggen was het niet zijn intentie de ruit doelbewust te vernielen. De knul is bereid alle schade te vergoeden. Na verhoor is hij heengezonden.

HUISELIJK GEWELD
LEERDAM De politie heeft in de nacht van zaterdag 29 december op zondag 30 december een 36-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden in een woning aan de Diefdijk in Leerdam. De man zou onder invloed van alcohol zijn vriendin (29) een blauw oog hebben geslagen toen zij onenigheid kregen na een avondje stappen. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield. Het slachtoffer deed aangifte. Na verhoor werd hij ingesloten en op zondagmiddag 30 december heengezonden met een dagvaarding.