Politie Zuid-Holland-Zuid

30/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 30-12-2007 o persberichten district I

CONIFERENHAAG IN BRAND
DORDRECHT Een coniferenheg over een lengte van zon 25 tot 30 meter heeft zaterdagavond 29 december in brand gestaan op de Mauritsplaats, dit is gelegen achter een wooncomplex aan de Mauritsweg. De brand werd omstreeks 20.30 uur gemeld bij de Gemeenschappelijke Meld Centrale (GMC). De brandweer rukte uit om het vuur te blussen. De in brand staande heg stond vlakbij een flat. Hoewel de vlammen hoog waren, had de brand gelukkig geen consequenties voor de bewoners. Een aantal aanhangwagens die langs de heg stonden geparkeerd, konden op tijd worden weggehaald zodat die ze geen vlam vatten. Door de vereniging van eigenaren van de flat is aangifte gedaan.
De politie vermoedt dat hier sprake is van brandstichting. Mogelijk heeft iemand zaterdagavond 29 december iets verdachts gezien tussen 20.00 en 21.00 uur in de omgeving van de Mauritsplaats. Eventuele getuigen en/of anderen die meer weten worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

BETRAPT OP AFSTEKEN (ILLEGAAL) VUURWERK
DORDRECHT De politie heeft op zaterdagavond 29 december een 18-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden in de Bankastraat. Hij werd door surveillerende agenten betrapt op het afsteken van vuurwerk. Dit is nog niet toegestaan, vuurwerk mag alleen op maandag 31 december van 10.00 uur s ochtends tot 1 januari s nachts 02.00 uur worden afgestoken. Daarnaast bleek de knul ook nog eens illegaal vuurwerk af te steken. Hij had 19 groene strijkers, 17 zwarte strijkers, 15 zogenoemde black bermudas en twee mini-vlinders op zak. De jongeman werd meegenomen naar het politiebureau waar hij afstand deed van het vuurwerk. Dit zal worden vernietigd. De man kreeg bij heenzending twee bekeuringen voor het vroegtijdig afsteken van vuurwerk en het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk.
DORDRECHT Twee mannen van 18 en 22 jaar uit Dordrecht zijn op zaterdagavond 29 december rond de klok van middernacht aangehouden op de De Jagerweg. Agenten in burger aanschouwden dat een groepje jongeren vuurwerk afstak terwijl dit nog niet is toegestaan. De twee jongens die werden aangehouden, bleken na fouillering illegaal vuurwerk op zak te hebben. Zij werden meegenomen naar het politiebureau waar ze na verhoor werden heengezonden met een bekeuring.

OP HETERDAAD BETRAPT OP VERNIELEN BUSHOKJE
DORDRECHT Twee jongemannen van 20 en 21 jaar uit Dordrecht zijn in de nacht van zaterdag 29 december op zondag 30 december op heterdaad betrapt op het vernielen van een bushokje. Surveillerende agenten zagen hoe beiden tegen een bushokje in de Herschelstraat trapten waardoor een ruit sneuvelde. Na de vernieling stapten de verdachten in een taxibusje dat bij de bushalte stopte. De politie liet het er niet bij zitten en volgde het taxibusje. Op de Krispijnseweg stopte de chauffeur waarop de twee vernielers werden aangehouden. Ze werden ingesloten voor verhoor.

OP HETERDAAD BETRAPT OP GRAFFITI SPUITEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 29 december op zondag 30 december vier jongens van 15(2), 16 en 18 jaar uit Dordrecht en Rotterdam aangehouden in het Vriesepoortshof. Door een alerte getuige werd de politie geattendeerd op het feit dat de vier daar graffiti op de muren aan het spuiten waren. De agenten betrapten de vier op heterdaad. Ze probeerden nog weg te komen maar werden allemaal in de kraag gevat. Hun spuitbussen werden in beslaggenomen. De zogenoemde tags die op de muren waren gespoten, zijn op foto vastgelegd door de politie. Na een nachtje cel zijn de knapen zondagmiddag 30 december weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AUTOMOBILIST BELANDT OP VLUCHTHEUVEL
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is in de nacht van zaterdag 29 december op zondag 30 december met zijn auto op een vluchtheuvel tegen een verkeersbord beland. Dit gebeurde op de Graaf Willemlaan. De automobilist kwam vanuit de richting Kerkstraat en sloeg rechtsaf de Graaf Willemlaan in. Hij slipte in de bocht en kwam op de verkeersheuvel tot stilstand. De politie kwam erbij en constateerde na een blaastest dat de man teveel had gedronken. Hij blies 1,3 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is total loss.