Politie Zeeland


---


Z-2769-2007 Rijbewijs ingevorderd
Vannacht, omstreeks 03.45 uur, is een 45-jarige man uit de gemeente Terneuzen zijn rijbewijs kwijtgeraakt wegens het rijden onder invloed van alcohol.
Uit de ademanalyse die de man moest ondergaan bleek dat hij drie keer teveel had gedronken. De man reed in de Langestraat in Hoek toen hij door de agenten werd gecontroleerd. Hij moest op straat in eerste instantie een blaastest ondergaan, maar blies, tot drie keer toe, niet genoeg lucht in het apparaatje. Daarna is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar dus uit de ademanalyse bleek dat hij wel degelijk teveel had gedronken.

Z-2770-2007 Aangehouden na ongeval in gestolen auto
Omstreeks 04.36 uur vannacht kwam een melding bij de Zeeuwse politie binnen dat er een ongeluk was gebeurd op de Westkade in Sas van Gent.
Toen de agenten ter plaatse kwamen op de westkade bleek dat een op 25 december jl. gestolen Opel Kadett tegen een paal was gereden. De bestuurder was er vandoor. De auto is opgetakeld door een takelbedrijf en naar het politiebureau gebracht. In de auto lagen diverse sporendragers (voorwerpen) waar de technische recherche mogelijk DNA-materiaal af kan halen. Om ongeveer 05.15 uur diezelfde nacht is een verdachte aangehouden die mogelijk wat te maken heeft met de diefstal van de auto en het ongeluk. Deze man, een 30-jarige Terneuzenaar en een bekende van de politie, kon geen verklaring geven voor zijn aanwezigheid op de Westdam. Ook kon hij geen identiteitskaart tonen. Hij is opvergebracht naar het politiebureau. De agenten probeerden daar een verklaring van de verdachte af te nemen, maar hij wenste geen verklaring af te leggen. De man is ingesloten in een politiecel in Torentijd. Net voor en tijdens de rit naar het politiebureau heeft de man gepoogd een agente te mishandelen, ook heeft hij de beide agenten die hem aanhielden bedreigd.

W-2771-2007 21-jarige is rijbewijs kwijt
Op de Blauwedijk in Middelburg is een 21-jarige automobilist uit Yerseke zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij dronken achter het stuur zat.
Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. De man is al eerder veroordeeld geweest voor eenzelfde feit. Omstreeks 05.45 uur zagen agenten hem rijden en is hij ook gecontroleerd.

Z-2772-2007 Aangehouden wegens het maken van valse melding
Omstreeks 15.00 uur vanmiddag is een 29-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen aangehouden wegens het maken van een valse melding bij alarmnummer 112.
De vrouw had een ambulance gevraagd voor een hulpverlening in de Vogelensanckstraat in Axel. Toen de ambulance daar aankwam bleek dat er helemaal geen medische hulp nodig was. Met de vrouw is opnieuw contact gezocht en toen is uit onderzoek gebleken dat zij bewust een valse melding had gedaan. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij een verklaring heeft afgelegd. De vrouw krijgt een proces-verbaal.