Politie Limburg-Noord

Politie betrapt vuurwerkovertreders en pakt overlast aan
Datum: 30-12-2007
Tijd bericht: 16:30
Plaats: Limburg-Noord
De politie heeft vrijdag, zaterdag en zondag bij controles in de regio Noord- en Midden Limburg 82 vuurwerkovertreders betrapt. Er zijn overtreders betrapt in Venlo (10), Weert (7), Gennep (7), Venray (4), Molenhoek (4), Roermond (20), Blerick (3), Tegelen (11), Reuver (3), Nederweert (2), Panningen (1), Neer (1), Ittervoort (1) Merselo (1) en Heythuysen (1). Bij de grensovergang aan de Maaseikerweg in Roosteren heeft de politie vier automobilisten betrapt met in totaal 34 kilo vuurwerk ter waarde van 410 euro. Op de Frans Strouxstraat in Stramproy zijn twee automobilisten betrapt met vuurwerk in de kofferbak van de auto. De politie blijft alert en voert extra controles uit in de hele regio om overlast aan te pakken.

Tegelen - Een 27-jarige man uit Tegelen is aangehouden voor het afsteken van Duits (en daarmee illegaal) vuurwerk voor zijn woning. De man bleek ook een busje pepperspray bij zich te hebben. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Afsteken van vuurwerk
Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan op maandag 31 december vanaf tien uur 's morgens tot dinsdag 1 januari twee uur 's nachts. Jongeren (onder de 18) die de vuurwerkregels overtreden krijgen, afhankelijk van de ernst van het feit, een doorverwijzing naar Bureau Halt. Bij Halt krijgen ze een leerprogramma en/of een werkstraf opgelegd.

Tips of overlast?
Voor tips over illegale vuurwerkhandel en/of vuurwerkoverlast, kan contact worden opgenomen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De melding kan ook anoniem worden doorgeven aan Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.