Politie Flevoland

Arrestatie en extra surveillance in samenscholingsgebied

Na ingrijpen politie weer rustig in centrumgebied

Dronten, 30-12-2007 o In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in het centrum van Dronten een 18-jarige jongen gearresteerd nadat hij het samenscholingsverbod overtrad en op bevel van de politie weigerde weg te gaan. De politie moest optreden tegen een groep van circa 15 jongelui die overlast veroorzaakten in het centrum, een agent bedreigde en een politieagente beledigden.

Agenten stelden rond 01.00 uur een onderzoek in na diverse meldingen van vuurwerkoverlast in het centrum van Dronten. Ter plaatse bleek een groep van circa 15 jongelui zich op te houden in het gebied waar sinds enkele weken een samenscholingsverbod geldt. Toen ze het bevel kregen zich te verwijderen sloeg de sfeer om. Meerdere jongelui weigerden weg te gaan en bedreigden een van de agenten. Ook een vrouwelijke agent werd uitgescholden en beledigd. Toen ze over wilden gaan tot arrestatie renden de meesten weg en wisten te ontkomen.

De 18-jarige jongen uit Dronten werd na enkele malen vorderen aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Omdat de sfeer zeer grimmig was kregen de dienders ondersteuning van een hondengeleider en agenten uit Lelystad en Emmeloord. Nadat met ruim 10 politiemensen was gesurveilleerd in het centrum keerde de rust weer terug. De recherche van district Noord heeft de bedreiging en de belediging van de twee politiemensen in onderzoek. De recherche onderzoekt ook de gedragingen van de rest van de groep met betrekking tot het overtreden van het samenscholingsverbod. De identiteit van bijna alle leden van de groep zijn bij de politie bekend