Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 30-12

TILBURG, 30 december 2007

Man aangehouden na vernieling auto

TILBURG: Zondagochtend rond 02.10 uur heeft de politie een 19-jarige Tilburger aangehouden nadat hij een deuk in een auto had geslagen. De man liep over de stoep aan de Spoorlaan en stak zonder te kijken de straat over. De verkeerslichten voor voetgangers stonden op rood. De 19-jarige bestuurder van een aankomende auto werd hierdoor onplezierig verrast en moest hard remmen om te voorkomen dat hij de man aanreed. Tijdens het remmen toeterde hij om de man te attenderen. Na een korte woordenwisseling tussen de twee trok de bestuurder weer op om verder te rijden en hoorde een harde klap op de achterkant van de auto. Toen hij terugreed om bij de man verhaal te halen kreeg hij nul op rekwest. Daarop heeft hij surveillerende agenten aangesproken die de man hebben aangehouden.

Man aangehouden na bedreiging en stalking ex-vriendin

TILBURG: Zaterdagavond heeft de politie rond 20.50 uur een 26-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat hij zijn 16-jarige ex-vriendin meerdere malen met de dood had bedreigd en probeerde haar woning binnen te komen. De man stuurde dreigende SMS-jes, bonsde op de rolluiken en stond voor het raam gebaren te maken die suggereerden dat hij een pistool bij zich had. Ook de aanwezige schoonzus van het meisje werd met de dood bedreigd. Het meisje heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG: Zaterdagmiddag rond 15.30 uur is een 23-jarige vrouw uit Breda betrapt toen zij met een gestolen jas onder haar jas een kledingzaak aan de Heuvelstraat verliet. Een medewerker van de zaak heeft haar aangehouden toen de poortjes alarm gaven. Een 44-jarige vriendin van haar uit Breda ging er vandoor en kon later door de politie worden aangehouden op de Ringbaan Zuid. Zij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij winkeldiefstal. In de auto waarmee de twee naar Tilburg waren gekomen vond de politie nog een gestolen kledingstuk.

Dakloze aangehouden na bedreiging en mishandeling hulpverleners

TILBURG: Een 47-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zaterdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden nadat hij de beheerder van een opvangcentrum aan de Gasthuisring had bedreigd en geprobeerd had te mishandelen. Toen de man het centrum uit was gezet versperde hij de ingang zodat er niemand meer in- of uitkon. De politie heeft hem aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man bleek s ochtends al stampij te hebben gemaakt in het centrum toen hij, na een vechtpartij en een val, aan een bloedende hoofdwond moest worden geholpen. Hij gaf de verpleger die hem wilde verzorgen een klap. Het ambulancepersoneel weigerde hierna om de man verder te helpen. De man was sterk onder invloed van verdovende middelen. De beheerder heeft aangifte gedaan van lokaalvredebreuk, bedreiging en racisme.

Politie houdt jongens aan na kopen vuurwerk

TILBURG: Zaterdag kreeg de politie rond 15.00 uur de melding dat er bij een vuurwerkverkooppunt aan de Stokhasseltlaan een aantal jongens klanten lastig zou vallen. Zij zouden hen vuurwerk afhandig proberen te maken door te dreigen. Toen de politie polshoogte kwam nemen bleken twee 14-jarige jongens met twee tassen vuurwerk op weg te zijn naar huis. Zij zouden dit zojuist hebben gekocht met hulp van een oudere persoon. De jongens zijn na verhoor naar huis gestuurd en krijgen een verwijzing naar Bureau Halt voor het in het bezit hebben van vuurwerk. De jongens dachten dat alleen het kopen van vuurwerk onder de 16 jaar verboden was en dat ze het wel bij zich mochten hebben.

Auteur: Manon Erkens