Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 30-12

OOSTERHOUT NB, 30 december 2007

Politie houdt jongen aan voor brandstichting en vernieling

VEEN: De politie heeft in een onderzoek naar verschillende brandjes in Veen, zondagochtend een 16-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting, openlijke geweldpleging en/of vernieling. De politie verwacht dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Politiehond vindt gevluchte taxipassagier

OOSTERHOUT: Een taxichauffeur werd zondagochtend rond 03.50 uur met een mes bedreigd door een Spaanstalige klant die hij vanuit Rotterdam naar Oosterhout had gebracht. De passagier wilde niet betalen en ging er vandoor. Ook zou hij de buitenspiegel van de taxi hebben vernield. De politie is in de omgeving op zoek gegaan naar de man. Toen zij hem in het oog kregen verdween de man in een tuin achter een woning aan de Ridderstraat. Toen de man, na meerdere keren gesommeerd te zijn, niet tevoorschijn kwam werd de omgeving afgezet. Om de verdachte daar in het donker snel te kunnen vinden werd politiehond Luc ingezet. Deze had hem letterlijk en figuurlijk snel te pakken. De man was onder invloed van alcohol en verzette zich. Hierbij werd hij door de politiehond in zijn kuit gebeten. Na behandeling in het ziekenhuis kon de 27-jarige man mee naar het politiebureau. Hij verklaarde op vakantie te zijn in Nederland en zijn portemonnee kwijt te zijn. De vreemdelingenpolitie doet onderzoek naar zijn identiteit.

Jongens aangehouden na vernieling ruit

MADE: Zondagochtend heeft de politie rond 03.00 uur twee jongens van 15 jaar en een 16-jarige aangehouden nadat zij betrokken waren bij het sneuvelen van een grote ruit van een pand aan de Marktstraat. Een voorbijganger had één van de drie in zijn kraag gevat, de andere twee gingen er vandoor. De politie heeft hen gebeld met het verzoek zich te melden op het politiebureau. Volgens de jongens waren twee van hen aan het stoeien en viel één van hen daarbij tegen de ruit aan, waardoor deze sneuvelde. Getuigen zagen hoe één van de jongens een broekriem in zijn hand had en dat na het glasgerinkel twee jongens uit het raam klommen. De politie onderzoekt of er opzet in het spel was. De jongens mochten na verhoor weer naar huis. Zij zijn bereid de schade te vergoeden.

Man aangehouden voor opsteken middelvinger

OOSTERHOUT: Een 43-jarige man uit Oosterhout is zondagochtend rond 02.30 uur aangehouden nadat hij zich in de Klappeijstraat had misdragen tegenover het uitgaanspubliek op straat en ten overstaan van veel mensen provocerend een middelvinger opstak tegen de surveillerende politieagenten. Hij werd aangehouden voor belediging.

Politie houdt man aan na overtreden contactverbod

KAATSHEUVEL: Zaterdagavond rond 18.00 uur negeerde een 42-jarige man uit Tilburg een door de rechter opgelegd contactverbod met zijn ex-vrouw en kinderen. De man belde aan, drong de woning binnen en weigerde te vertrekken. De dochters sloegen alarm bij de buren. Toen deze binnen polshoogte kwamen nemen werden deze bedreigd. De politie heeft de man aangehouden. De vrouw heeft aangifte gedaan van huisvredebreuk en overtreding van het contactverbod.

Brand leidt politie naar hennepkwekerij

SPRANG CAPELLE: De politie kreeg rond 16.10 uur de melding dat er rook kwam uit een schuur aan de Capelsedreef. Omdat niet duidelijk was of er nog mensen binnen waren ging zowel de brandweer als de politie snel ter plaatse. De brand was snel onder controle. In de schuur bleek achter een kast een toegangsdeur te zitten naar een ruimte waar een hennepkwekerij bleek te zitten met zon 125 planten. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk oververhitting in de kabels van de apparatuur van de kwekerij. De inhoud van de kwekerij is geruimd. Essent kwam ter plaatse om de elektriciteitsmeter te controleren. Er bleek buiten de meter om elektriciteit te zijn afgenomen. Een 35-jarige man uit Kaatsheuvel bleek de beheerder en eigenaar van de kwekerij te zijn. De politie heeft hem aangehouden.

Jongen aangehouden op scooter

GILZE: De politie zag zaterdag rond 15.35 uur hoe een 15-jarige jongen op de Lange Wagenstraat op een scooter reed waar het achterspatbord met het kenteken vanaf was gezaagd. Na controle bleek hij geen bromfietsrijbewijs te hebben (130 euro boete) en bleek de scooter onverzekerd te zijn (boete 50 euro). Het rijden op een scooter onder de 16 jaar levert ook nog een fikse boete op: 130 euro. De jongen verklaarde de scooter voor 10 euro van een andere jongen te hebben gekocht. De politie heeft hem aangehouden en onderzoekt of de jongen betrokken is bij heling of diefstal.

Auteur: Manon Erkens