Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 30-12

BREDA, 30 december 2007

Vijf aanhoudingen in uitgaansgebied

BREDA: Na een onrustige avond moest de politie vooral tegen sluitingstijd in actie komen om in totaal vijf mensen aan te houden:

Een 24-jarige Bredanaar werd aangehouden bij een café in de Reigerstraat voor het verstoren van de openbare orde en weerspannigheid. Hij zou in een horecagelegenheid over de balie van de garderobe hebben willen klimmen om zijn jas te pakken. Hij zou al eerder op de avond voor problemen in dit café hebben gezorgd. De portiers hebben hem op straat gezet waar hij voor overlast bleef zorgen. De politie heeft hem aangehouden waartegen hij zich behoorlijk verzette. De man is na verhoor op het politiebureau weer naar huis gestuurd.
Een 25-jarige man uit Breda werd door portiers op straat gezet omdat hij bij de aanhouding van de 24-jarige Bredanaar een portier probeerde te schoppen. Toen de politie hem wilde aanhouden ging hij er vandoor. Hij kon echter niet ontsnappen aan het oog van het cameratoezicht en werd alsnog aangehouden. Hij is met een mini-procesverbaal naar huis gestuurd.
Een 20-jarige man uit Breda zorgde voor overlast in een café aan de Reigerstraat door bij het damestoilet mensen lastig te vallen. Toen hij naar buiten werd begeleid door één van de portiers zou hij de portier een aantal klappen op zijn gezicht hebben gegeven. Deze had hierdoor een aantal tanden door zijn lip. De verdachte zou hierna ook zelf nog een aantal klappen hebben moeten incasseren van de portiers. De politie heeft hem aangehouden, waartegen hij zich verzette. Hij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht.
Een 27-jarige man uit Terheijden werd op de Torenstraat aangehouden nadat hij bij een café met zijn drie vrienden buiten was gezet. Op straat bleef hij vervelend doen en wilde niet luisteren naar de vordering van de politie om het centrum te verlaten. Hij is met een mini-procesverbaal naar huis gestuurd.
Een 18-jarige man uit Breda werd op de Haven aangehouden voor verboden wapenbezit, hij bleek een zogenaamd vlindermes bij zich te hebben. Ook hij kreeg een mini-procesverbaal.
Er werden in totaal vijf bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd parkeren (50 euro). Eén wildplasser kreeg een boete van 75 euro.

Brand in garagebox na binnengooien vuurwerk

ZEGGE: Zondag ontstond een brandje in een garagebox aan de Louis Couperusstraat. Vermoedelijk is er aan de achterzijde van de garage via een luchtrooster vuurwerk naar binnen gegooid. In de garage lagen opgeslagen spullen die zijn gaan branden. De brandweer heeft de deur opengebroken ombinnen te kunnen blussen.

Vrouw aangehouden voor medeplichtigheid diefstal

TETERINGEN: Zondagochtend rond 04.20 uur zagen getuigen hoe een man met vier kratjes bier het erf af kwam lopen bij een pand aan de Groenstraat. Nadat de man hierop werd aangesproken ging hij er vandoor. De kratjes met lege flesjes bleven op straat achter. Een 26-jarige vrouw uit Breda, die op straat op hem stond te wachten, werd door een voorbijganger aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij wordt er van verdacht medeplichtig te zijn geweest aan de poging tot diefstal. Na verhoor is zij aan het begin van de ochtend weer in vrijheid gesteld.

10.000 klapper gaat af in kinderslaapkamer

CHAAM: Op de Kapelseweg stak een 12-jarige jongen zaterdagavond rond 20.00 uur een strijker af op zijn slaapkamer. Toen hij deze wilde uit trappen, trapte hij deze per ongeluk in een 10.000 klapper, die ook op de slaapkamer lag. De explosie die daar op volgde veroorzaakte een enorme ravage in de slaapkamer, de jongen kwam met de schrik vrij. De brandweer is ter plaatse geweest.

Mannen aangehouden na vernielen bloempotten

BREDA: De politie heeft zondagochtend rond 02.30 uur drie mannen aangehouden nadat ze een aantal bloempotten uit een vensterbank bij een woning aan de Haagweg hadden vernield. Het zijn twee mannen van 21 jaar uit Barendrecht en Rotterdam en een 18-jarige man uit Barendrecht.

Dronken man mishandelt voorbijgangers Tolbrugstraat

BREDA: Zaterdagmiddag kreeg de politie rond 16.30 uur de melding dat er een grote vechtpartij plaats vond aan de Tolbrugstraat. De vechtende menigte belandde in een winkel. De politie was snel ter plaatse en kon in de winkel een 47-jarige man aanhouden die hevig bloedde aan zijn hand. Hij was sterk onder invloed van alcohol en/of drugs. Volgens een getuige zou de verdachte verschillende voorbijgangers in de Tolbrugstraat hebben aangevallen en met de vuist in het gezicht hebben geslagen. Sommige slachtoffers liepen hierna gewoon door. Eén van hen liep een winkel in om aan zijn belager te ontkomen, maar werd ook daar achterna gezeten. Hier viel de verdachte ook een personeelslid van de winkel aan. Het personeel probeerde de verdachte van het slachtoffer af te krijgen. De agressieve man weigerde de winkel te verlaten. Tijdens de vechtpartij werd zowel de kleding van verschillende betrokkenen als kleding in de winkel besmeurd met bloed. De man is s avonds weer in vrijheid gesteld.

Jongens naar HALT verwezen voor afsteken vuurwerk

ETTEN LEUR: In burger surveillerende agenten zagen zaterdag rond 12.45 uur hoe twee jongens van 14 en 17 jaar vuurwerk af aan het steken waren in het park aan de Wintertaling. Zij hadden op de grond twee rotjes gevonden en staken deze af. Zij zijn hierop aangesproken, aangehouden en krijgen een doorverwijzing naar Bureau Halt. De ouders zijn hiervan op de hoogte gebracht.

Auteur: Manon Erkens