Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 30-12

BERGEN OP ZOOM, 30 december 2007

Poolse man verliest bijna neus na vechtpartij met huisgenoot

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagnacht rond 01.00 uur in een huis aan de Bredasestraat een 32-jarige Poolse man aangehouden na een vechtpartij met huisgenoten. Een 33-jarige Poolse man raakte hierbij ernstig gewond aan zijn neus. De verdachte zou in eerste instantie ruzie hebben gekregen met zijn vriendin. Meerdere huisgenoten waren tussenbeiden gekomen. Er ontstond een vechtpartij waarbij de verdachte op zon manier met een glas in het gezicht van het slachtoffer sloeg, dat diens neus bijna van zijn gezicht werd verwijderd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de verdachte had flink wat verwondingen in zijn gezicht, maar hij kon na behandeling aan zijn verwondingen door het ambulancepersoneel naar het politiebureau worden overgebracht. Ook twee aanwezige vrouwen, waaronder de vriendin van de verdachte, raakten licht gewond. De politie onderzoekt de toedracht en heeft met behulp van een tolk, de zeven Poolse aanwezigen gehoord om de precieze toedracht te kunnen achterhalen.

Dronken vrouw aangehouden na schoppen agent

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagavond op de Marconistraat een 47-jarige vrouw aangehouden. De vrouw was bij een feestje buiten gezet nadat zij binnen ruzie had gemaakt. De vrouw wilde weer naar binnen maar werd tegengehouden door twee mannen. Nadat de politie haar een aantal maal duidelijk probeerde te maken dat ze de woning niet meer in mocht en naar huis moest gaan, begon de vrouw een politieagent te schoppen en te slaan. De vrouw is toen aangehouden en naar het politiebureau overgebracht om daar haar roes uit te slapen. De vrouw is zondagmiddag in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na wildplassen

ROOSENDAAL: De politie zag zondagnacht hoe een 53-jarige man uit Roosendaal op de Markt tegen de gevel van een kantoorgebouw stond te plassen en wilde de man een bekeuring geven. De man reageerde opstandig, wilde niet meewerken en kon zijn legitimatie niet laten zien. Ook weigerde hij zijn gegevens op te geven. Hierop heeft de politie hem aangehouden en hem meegenomen naar het politiebureau. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding. Een 29-jarige vrouw uit Den Haag bemoeide zich met de aanhouding en schold de politie uit. Zij werd aangehouden voor belediging en ook zij werkte niet mee bij haar aanhouding, waardoor de politie enige dwang moest gebruiken. Zij zijn tegen de ochtend weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft zondag aan het begin van de nacht een 46-jarige man uit deze plaats aangehouden nadat hij zijn vrouw een klap tegen haar voorhoofd zou hebben gegeven. Het stel had ruzie gekregen nadat zij samen uit een café thuis waren gekomen. Volgens de verdachte gooide zijn vrouw de afstandsbediening in zijn richting omdat er niets op televisie was en heeft hij deze naar haar terug gegooid, zonder de bedoeling haar te raken. De vrouw verklaarde een klap tegen haar hoofd te hebben gevoeld en ging er van uit dat de man haar had geslagen. De man is zondagmiddag in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na vernielen ruit in woning ex-vriendin

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg zaterdagavond rond 23.30 uur de melding dat een 25-jarige man uit Bergen op Zoom het huis van zijn ex-vriendin was binnengekomen door de ruit van de voordeur te vernielen. De vrouw was zelf niet thuis. De man had zijn ex dezelfde avond al meerdere malen gebeld en gedreigd dat ze naar hem toe moest komen. Toen de politie polshoogte kwam nemen was er niemand in het huis te bekennen. Een toevallige voorbijganger sprak de politie aan om te vragen wat er was gebeurd. Dit bleek de ex-vriend te zijn. Hij is direct aangehouden en mee naar het bureau genomen. De verdachte had een sporttas bij zich waar een koksmes in bleek te zitten met een lemmet van zon 21 centimeter. Hij verklaarde dit bij zich te hebben voor zijn eigen veiligheid. De man is zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Manon Erkens