Politie Haaglanden

persberichten 30 december

Haaglanden, 30-12-2007

Strijkers en barkruk naar politieagenten
Den Haag Surveillerende agenten kregen vrijdagavond 28 december om 22.30 uur op de Glasblazerslaan een strijker hun richting op gegooid. De man die dat deed stond samen met een andere man te praten en zij waren alles behalve meewerkend toen de agenten hen om legitimatie vroegen. Een derde man bemoeide zich met de situatie, zodanig dat hij zelfs een barkruk pakte en richting de agenten sloeg. De agenten riepen daarop versterking in en hielden een 45 en 41-jarige Hagenaar aan. In de commotie kon de man die de strijker gooide, ontkomen.

Dronken bestuurder deelt klappen uit
Den Haag Een 20-jarige automobilist uit Den Haag moest vrijdagavond 28 december om 22.30 uur een alcoholtest afleggen op de Oude Haagweg. Het bleek dat de Hagenaar te veel had gedronken en hij moest daarom mee naar het politiebureau. Hij had daar echter geen trek in en sloeg en schopte de agenten voordat hij wegrende. Na een korte achtervolging konden de agenten de man alsnog aanhouden. Op het politiebureau blies hij 280 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en verzet. In februari moet hij zich voor de rechter verantwoorden.

Dronken en zonder rijbewijs
Den Haag Tijdens hun surveillance zagen agenten zaterdag 29 december om 04.20 uur dat een automobilist opvallend snel zijn auto parkeerde en uitstapte, toen hij de politie zag. Daarop spraken ze hem aan en roken een sterke alcohollucht. Toen de bestuurder hen ook nog met vierdubbele tong antwoordde, lieten ze hem blazen. Met als resultaat 785 ugl. Op het politiebureau bleek dat ze zijn rijbewijs niet konden invorderen, aangezien het rijbewijs van de 37-jarige Hagenaar al sinds 1993 ongeldig was verklaard. Na verdere controle moest de Hagenaar ook nog een openstaande boete betalen voordat hij een proces-verbaal mee naar huis kreeg.

Vuurwerkverkoop uit de kofferbak
Den Haag Agenten die in burger surveillleerden zagen vrijdag 28 december om 19.20 uur een vuurwerktransactie vanuit een geparkeerde auto op de Frank van Hulsentoplaan. De agenten hielden vijf jongens (15-18 jaar uit Den Haag en Voorburg) aan. De verkoop bleek te gaan om illegaal vuurwerk. De kopers en verkopers kregen een proces-verbaal.

Jeugd- en vuurwerk overlast
Den Haag De politie verrichtte vrijdagavond 28 december negen aanhoudingen wegens overlast op de Hopmanstraat, Wethouder Fischerplantsoen en Curtislaan. De jongens (14-18 jaar uit Den Haag) kregen op het politiebureau een boete. Vier andere jongens (9-15 jaar uit Den Haag) speelden op de Vonkstraat om 17.00 uur met vuurwerk en gooiden dat ook naar een langsrijdende onopvallende politiewagen. Daarop hielden de agenten hen aan en stelden op het politiebureau hun ouders op de hoogte van het gedrag van hun kroost.

Zonder rijbewijs en dronken achter stuur
Den Haag De politie hield zaterdag 29 december om 6.15 uur in de Oude Waalsdorperweg een 32-jarige automobilist uit Den Haag aan die met zijn auto met blauw kenteken tegen een muur was gereden. De man ontkende in eerste instantie de bestuurder van de wagen te zijn, en zei dat de bestuurder hulp was gaan halen. Getuigen vertelden de politie echter dat ze de verdachte achter het stuur hadden gezien. De man bleek een rijontzegging van acht maanden te hebben, en uit de blaastest kwam dat hij teveel had gedronken. Ook ontdekten de agenten dat de man oneigenlijk gebruik maakte van blauwe kentekenplaten. Toen de politie wilde vertrekken, kwam de 31-jarige broer van de verdachte aan en die bekende de aanrijding. Hij werd ook aangehouden en na verhoor op het politiebureau, bekende de 32-jarige verdachte uiteindelijk dat hij inderdaad achter het stuur had gezeten en dat hij teveel had gedronken. Zijn broer wilde hem uit de brand helpen en legde daarom een valse verklaring af.

Zakkenrollers aangehouden
Den Haag Dankzij twee oplettende slachtoffers kon de politie zondagochtend 30 december kort na middernacht twee mannen (30 en 33 jaar) aanhouden op verdenking van zakkenrollerij. De man rolden geld en twee mobiele telefoons van de twee slachtoffers. Die bemerkten op tijd de diefstal en zetten direct de achtervolging in en lieten de poliie waarschuwen. Agenten konden het tweetal op hun aanwiizingen aanhouden. De telefoons hadden zij nog in hun bezit.

Vuurwerk en hennep
Den Haag Politieagenten kregen zaterdag 29 december om 20.00 achterdocht toen zij op de Oudemanstraat een personenauto zagen staan met de achterklep omhoog. In de auto lagen enkele grote dozen vuurwerk. Toen de agenten een onderzoek instelden bij de te naam gestelde van de auto aan de Schenklaan bleek daar de 30-jarige eigenaresse thuis te zijn. Op verzoek overhandigde zij de agenten nog een doos illegaal vuurwerk. In totaal namen de agenten drie flowerbeds van 60 kilo per stuk in beslag. Dergelijk vuurwerk valt onder de categorie profesioneel vuurwerk en mag alleen onder zeer strenge eisen door professionals worden afgestoken. De agenten besloten na de vangst de woning te doorzoeken en troffen tot hun verbazing op zolder nog een hennepkwekerij aan. Die werd ontmanteld en de vrouw des huizes kan rekenen op een flink proces-verbaal.

Jongeren vast na vernieling abri
Den Haag / Loosduinen De politie hield zondag 30 december om 01.00 uur drie jongeren (18-19 jaar) aan nadat zij op de Portlaan een abri vernielden. Dankzij een oplettende getuige die direct de politie belde, konden de vandalen in de kraag worden gegrepen. Aan het bureau bekenden het drietal de vernielingen.

Autokraker aangehouden
Den Haag Politiebikers hoorden zaterdag 29 december om 19.00 uur ter hoogte van de Gaslaan een autoalarm afgaan. Nadat zij onderzoek instelden zagen zij een auto staan waarvan de ruit was gebroken. In de directe nabijheid troffen zij een oude bekende aan. Het bleek te gan om een 28-jarige Hagenaar (veelpleger) die zich schuil hield bij een andere auto. Naast de man lag een autoradio die uit de opengebroken auto afkomstig was. De man werd direct ingesloten.

Op heterdaad betrapt bij inbraak
Leidschendam-Voorburg De politie hield op zaterdag 29 december om 11.45 uur in de Bouwlustweg in Leidschendam twee mannen aan voor inbraak in een bedrijfspand. Een getuige zag hoe de twee verdachten (23 en 29 jaar) het gebouw binnen gingen en waarschuwde de politie. De twee verdachten waren nog bij het gebouw, toen de politie arriveerde. Het gebouw was rondom dichtgetimmerd, maar bij de ingang bleek dat de betimmering was verwijderd. De twee verdachten bekenden dat zij het hout bij de ingang hadden verwijderd, maar ontkenden binnen te zijn geweest. De twee mannen kregen een proces-verbaal.

Verdachten woninginbraak aangehouden
Rijswijk- De politie hield zaterdag 29 december om 19.30 uur twee Rijswijkers (15 en 20 jaar) op verdenking van een woninginbraak. Politieagenten kregen een melding dat er in een woning aan de Hoekpolderweg werd ingebroken. Ter plaatse zagen zij hoe de 15-jarige uit het raam van de woning klom en het op een rennen zette. Hij kon al snel in de kraag worden gevat. Zijn 20-jarige mededader kon later in de directe omgeving worden aangehouden. De 15-jarige had goederen uit de woning in zijn zak zitten. In de woning hadden de verdachten een LCD-tv losgekoppeld en klaar gezet om mee te nemen.

Zeven aanhoudingen na afsteken vuurwerk
Naaldwijk Agenten hielden op vrijdag 28 december om 19.50 uur zes mannen (18-40 jaar uit Naaldwijk en Maassluis) en een vrouw (24 jaar uit Naaldwijk) aan in de Colmanstraat. Surveillerende agenten zagen vier van hen vuurwerk afsteken op straat. Toen zij hen wilden aanhouden, vluchtten twee van de vier een woning binnen. De andere twee werden direct aangehouden. Voor de overige twee, gingen de agenten de woning binnen. Hierbij stuitten zij op verzet van nog eens drie mannen, die de aanhouding probeerden te voorkomen. Ook deze drie moesten mee naar het politiebureau. Tegen alle zeven verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken automoblist betrapt
s-Gravenzande Surveillerende agenten hielden op vrijdag 28 december om 16.25 uur in de Wattstraat een 71-jarige automobilist uit s-Gravenzande aan voor rijden onder invloed. De man reed schokkerig over de weg en trok hiermee de aandacht van de agenten. De man blies 995 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Voorgevel vernield door vuurwerk
Monster en Maasdijk De voorgevel van een perceel aan de Van Ostade (Monster) raakte zondag 30 december kort na middernacht door vuurwerk ernstig beschadigd. Onbekende gooiden een zwaar stuk vuurwerk in de brievenbus waardoor enkele deurposten en het hele bellenbord werd vernield. Van de daders ontbreekt elk spoor. Een telefooncel aan de Nassaustraat in Maasdijk werd kort voor middernacht eveneens opgeblazen en raakte totaal vernield. Ook hier ontbreekt van de daders elk spoor. Bent u getuige geweest van deze twee voorvallen of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Westland via 0900 8844. Anomiem kan uiteraard ook, via M: 0800 7000.

Onbekenden vernielen waterbassin
Pijnacker Onbekenden hebben vrijdag 28 december om 20.45 uur in de Oude Leedeweg met vermoedelijk een lawinepijl een gat in het zeil van een waterbassin van een tuinder geschoten. Het bassin met daarin elf kuub water dreigde het te begeven en hierdoor kwamen de nabijgelegen kassen in gevaar. De brandweer heeft het waterbassin leeggepompt om de druk te verminderen. In het bassin vond de politie restanten van een lawinepijl. De politie onderzoekt de zaak. Bent u getuige geweest van dit voorval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Pijnacker/Nootdorp via 0900 8844. Anomiem kan uiteraard ook, via M: 0800 7000.

Vechtende jongeren vast
Delft De politie hield vrijdag 28 december om 23.50 uur op de Nieuwe Plantage zes jongeren aan. De politie kreeg een melding dat een groep van zon twintig jongeren aan het vechten was op het Koningsplein. Toen de agenten daar aankwamen, werden zij door deze groep jongeren bekogeld met blikjes bier. De jongeren gingen er vervolgens vandoor. Zes van hen (tussen de 14 en 28) konden worden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten mishandeling aangehouden
Delft De politie hield zondag 30 december om 01.30 uur op de Markt twee Delftenaren ( 41 en 43 jaar) aan op verdenking van het mishandelen van een plaatsgenoot (29 jaar). De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling.

Pizzakoerier overvallen
Delft Een 16-jarige pizzakoerier werd zaterdag 29 december om 20.00 uur beroofd van een geldbedrag. De koerier werd op de Handellaan aangesproken door een onbekende man die zijn portemonee opeiste. Hij haalde er vervolgens wat geld uit en gaf de portemonnee daarna weer terug. De verdachte fietste daarna weg in de richting van de Van der Slootsingel.

Dronken automobilist eindigt tegen boom
Zoetermeer De politie kreeg zaterdag 29 december om 00.40 uur de melding van een aanrijding op de kruising van de Muzieklaan met de Bachrode. Daar aangekomen, zagen de agenten dat een auto tot stilstand was gekomen tegen een boom. De 64-jarige bestuurder uit Zoetermeer had de macht over het stuur verloren en kwam hierdoor in de berm terecht. Hij raakte een lantaarnpaal en een geparkeerde auto voordat hij tot stilstand kwam tegen een boom. De man had lichte verwondingen aan zijn hoofd die in het ziekenhuis werden behandeld. De automobilist rook naar alcohol en moest een alcoholtest afleggen. Daaruit bleek dat hij te veel gedronken had, hij blies 805 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Lastige klant
Zoetermeer De politie ging vrijdagavond 28 december om 22.00 uur naar een café aan de Parkdreef waar een klant de zaak niet wilde verlaten. Een 38-jarige bezoeker verklaarde daar aan de agenten dat hij een kopstoot had gehad van een 27-jarige Arnhemmer toen hij aan het darten was. De agenten hielden de man uit Arnhem aan en onderzoekt de zaak.

Klem onder viaduct
Zoetermeer Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur kwam met zijn vrachtwagen klem te zitten onder het viaduct van de Sumatra. Nadat hij zijn banden leeg had laten lopen kon de vrachtauto los worden getrokken. De man had waarschijnlijk geen geldig rijbewijs. De juiste hoogte inschatten was zo bleek achteraf, ook lastig voor de man. Hij kreeg een proces-verbaal.