ProRail

Persbericht

03-12-2007

Nieuwe overweg Linne op 31 december open

In de maand december werkt ProRail aan het spoor in Linne. Het zijn de laatste werkzaamheden die ProRail uitvoert voor het project A73. Het gaat hierbij om het sluiten van de overweg Bergerweg en om werkzaamheden voor de nieuwe overweg die hiervoor in de plaats komt: de Verlegde Bergerweg.

Opheffen overweg Bergerweg

De overweg Bergerweg is al een tijdje afgesloten en wordt nu definitief opgeheven. De bestaande bevloering wordt verwijderd en het spoor wordt hier vernieuwd. Hiervoor in de plaats komt een nieuwe overweg met de naam Verlegde Bergerweg.

Openstelling overweg Verlegde Bergerweg

De overweg Verlegde Bergerweg gaat op 31 december 2007 open voor gemotoriseerd verkeer en op 21 januari 2008 voor langzaam verkeer. Deze data zijn afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden van Rijkswaterstaat. De werkzaamheden zijn namelijk erg weersgevoelig en dat betekent dat de planning onderhevig is aan veranderingen. Bent u hierin geïnteresseerd? Kijk dan eens op www.vialimburg.nlÂ

Einde project

Zoals gezegd zijn dit de laatste werkzaamheden aan het spoor die door de komst van de nieuwe weg tussen Echt en Venlo noodzakelijk waren. De afgelopen jaren is een aantal overwegen langs het traject gesloten of aangepast. Ook werden er viaducten over of tunnels onder de spoorlijn aangelegd. In Swalmen werd het spoor over een lengte van 2 kilometer zelfs verplaatst voor de nieuwe weg. Hierdoor moest ook de bestaande halte opschuiven.