Gemeente Moerdijk


31-12-2007: Onderzoek naar verkeersstromen Moerdijkbrug

Rijkswaterstaat voert onderzoek uit naar de verkeersstromen op de Moerdijkbrug in de A16. Hiertoe worden kentekens geregistreerd van voertuigen die over de brug rijden. Kentekenhouders waarvan blijkt dat zij veelvuldig gebruik maken van de Moerdijkbrug worden aan de hand van een brief gevraagd mee te doen aan het verkeerskundig onderzoek. Rijkswaterstaat gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek om maatregelen te kunnen treffen die de verkeershinder tijdens de wegwerkzaamheden verminderen. De cameras voor de kentekenregistratie zijn onlangs geplaatst en registeren tot eind januari 2008.

Het doel van het kentekenonderzoek is inzicht te krijgen in de herkomst en de bestemming van weggebruikers. Op basis van de resultaten bestudeert Rijkswaterstaat de mogelijkheden om maatregelen op maat te kunnen aanbieden om de verkeershinder te beperken.

Werkzaamheden Moerdijkbrug
Aan de Moerdijkbrug wordt vanwege de toegenomen verkeersbelasting onderhoud uitgevoerd. Dit gebeurt in de periode van december 2007 tot najaar 2008. Door de versmalde rijstroken met een snelheidsbeperking op de brug moet het verkeer rekening houden met een langere reistijd.

Samenwerken aan minder verkeershinder
Tijdens deze werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers te beperken en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Rijkswaterstaat neemt daartoe verschillende verkeersmaatregelen en biedt langs de weg actuele reistijdinformatie aan. Daarnaast wil Rijkswaterstaat de weggebruikers ook bewust maken van de mogelijke gevolgen als iedereen in de auto blijft rijden. Daarom wordt ook geïnformeerd over alternatieven voor de auto. Rijkswaterstaat werkt verder aan de mogelijkheden om samen met werkgevers alternatieve vervoerswijzen aan te bieden. Weggebruikers ervaren minder overlast door de snelweg tijdens de spits te mijden door op een ander moment of op een andere manier te reizen.