Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 31-12-2007

Vuurwerk

NIEUWEGEIN Zondagmiddag 30 december omstreeks 17.25 uur zagen agenten dat er vanuit een tuin aan de Groene Steeg vuurwerk werd afgestoken. Ook zagen ze dat een jongen het spektakel met zijn mobiele telefoon stond te filmen. Toen de 18-jarige jongen de agenten zag, rende hij naar binnen. Even later kwam hij toch naar buiten en kreeg hij een bekeuring voor het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijden. Later die avond meldde een 15-jarige jongen uit Nieuwegein zich; hij biechtte op dat hij ook vuurwerk in de tuin had afgestoken. De bekeuringen die de jongens zouden krijgen, zijn naar Bureau Halt gestuurd zodat ze een alternatieve straf kunnen uitvoeren.

Vuurwerk

IJSSELSTEIN Een 19-jarige jongen uit IJsselstein is zondagavond op heterdaad betrapt toen hij een stuk zwaar vuurwerk in een telefooncel afstak. Surveillerende agenten betrapten de jongen omstreeks 22.30 uur in een telefooncel op het parkeerterrein van de Clickhoeff. Hij wilde net achterop een brommer van zijn maatje stappen, maar werd in de kraag gevat. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vuurwerk

NIEUWEGEIN - Een 17-jarige jongen uit Nieuwegein is zondag omstreeks 22.40 uur bekeurd omdat hij vuurwerk afstak. De politie kreeg een melding van vuurwerk overlast op de Goudenregenhof en nam een kijkje. Agenten zagen dat de 17-jarige jongen vuurwerk afstak.