Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 31-12-2007

Bushokje opgeblazen

MAARSSEN Op de Vogelweg zijn drie jongens aangehouden voor vernieling. Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie de melding dat een bushokje op de Vogelweg was opgeblazen. Op dat moment reden net twee agenten langs gereden. Ze gingen direct op zoek naar de verdachten in de wijk Fazantenkamp. De agenten vonden twee verdachten uit Maarssen, van 17 en 18 jaar oud, op een speelplaatsje. Korte tijd later werd ook een derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Breukelen aangehouden. Ze gaven toe een bushokje volledig te hebben vernield met een lawinepijl. De jongens zijn aangehouden en ingesloten. Eén van hen had cocaïne op zak. Dat is in beslag genomen. Bij twee jongens thuis lag nog een aantal lawinepijlen; die zijn door agenten opgehaald en in beslag genomen.

Aanrijding onder invloed

MAARSSEN Op de Rijksweg A2 ter hoogte van de afrit Zuilense Ring en richting Amsterdam, is maandagmorgen 31 december een 26-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch gewond geraakt toen hij omstreeks 04.15 uur met zijn auto crashte. De man was nog in staat om een blaastest af te leggen, waaruit bleek dat hij onder invloed was. Omdat hij gewond was (letsel onbekend) en met de ambulance naar het ziekenhuis moest, is daar bloed afgenomen ter vaststelling van het alcoholgehalte. Die uitslag laat enkele weken op zich wachten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Illegaal vuurwerk

KOCKENGEN Op de Sportweg is zondagavond 30 december een 19-jarige jongen uit Kockengen aangehouden omdat hij illegaal vuurwerk op zak had. Omstreeks 21.40 uur zagen surveillerende agenten een lichtflits en hoorden ze een harde knal. Ze namen een kijkje en zagen een groep jongeren staan. Niemand wist zogenaamd wie het vuurwerk had afgestoken en dus lieten de agenten alle jongeren hun zakken legen. Daar kwam wat onschuldig vuurwerk uit naar voren. Aan een fiets bungelde echter een rugzak die men niet aan de agenten wilde laten zien; daar bleek illegaal vuurwerk in te zitten. De 19-jarige eigenaar van de vlinderbommen, een lawinepijl en een fakkel, is aangehouden.

Alcoholcontrole

WOERDEN - Bij een alcoholcontrole op de Europabaan, bleek geen van de 116 gecontroleerde bestuurders te veel te hebben gedronken. De politie controleerde van maandagavond op dinsdagmorgen.