Politie Groningen

Maandag 31 december 2007

Provincie Groningen, 31-12-2007

Provincie Groningen: veel jongeren op de bon voor afsteken vuurwerk

De politie heeft zondag op diverse plekken in de gehele provincie 20 jongeren betrapt bij het afsteken van vuurwerk. In de meeste gevallen werden de jongeren doorverwezen naar buro Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf. In bijna alle gevallen werd bij de jongeren vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De jeugdigen werden onder meer betrapt in Groningen, Zuidhorn, Zuidbroek, Aduard, Zoutkamp en Uithuizen. Het afsteken van vuurwerk is vandaag toegestaan vanaf 10.00 uur tot 1 januari, 02.00 uur.

Midwolde/Huizinge: rijden onder invloed

De politie heeft tijdens verkeerscontroles twee automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. Een 29-jarige man uit Tolbert liep in de Hoofdstraat in Midwolde tegen de lamp. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat zijn auto niet gekeurd was en dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Een 55-jarige man uit Groningen werd op de Eemshavenweg bij Huizinge gecontroleerd. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de Stadjer bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen beide bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordbroek: man gewond bij eenzijdig ongeval

Een 48-jarige man uit Noordbroek is zondagavond op de Noorderstraat gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De Noordbroeker verloor de controle over het stuur en botste pardoes frontaal tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. De man werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis roken de politieagenten alcohol bij de bestuurder. Hierop werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De uitslag van deze proef moet uitwijzen of de 48-jarige daadwerkelijk onder invloed heeft gereden. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Haren: broertjes gedragen zich baldadig

De politie heeft zondagavond twee 13-jarige broertjes uit Haren aangehouden voor baldadigheid. Politieagenten in burgerkleding zagen de jongens op de Ridderspoorweg lopen. Plotseling liepen de broers naar een haag bij een woning. Zij trokken daar een streng van kerstverlichting uit de haag en gooiden dit op de grond. Beiden werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij kregen een bekeuring voor baldadigheid. De broers werden vervolgens aan hun moeder overgedragen.

Groningen: Stadjer ingesloten na bedreiging

De politie heeft zondagnacht op de Platinalaan een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging en rijden onder invloed. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn ex-vrouw met diverse bewoordingen heeft bedreigd. Na het uiten van de bedreigingen stapte de verdachte in zijn auto, waarna hij naar huis reed. Daar werd hij bij zijn woning door de gewaarschuwde politie gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde vervolgens zijn rijbewijs in. De verdachte werd ingesloten op het politiebureau. Hij zal vandaag worden gehoord.

Delfzijl/Holwierde: scootmobiel in sloot

Een 78-jarige man uit Delfzijl is zondagochtend op de Nansumerweg tussen Delfzijl en Holwierde met zijn scootmobiel in een naastgelegen sloot beland. De Delfzijlster raakte van de weg af toen een auto tegemoet kwam rijden. Hij gleed vervolgens met zijn scootmobiel naar beneden de sloot in. De 78-jarige werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De scootmobiel is uit de sloot getakeld. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.