Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Gewapende overval op Arnhems bedrijfspand

Publicatiedatum: 31-12-2007 10:37:50

ARNHEM - Bij een gewapende overval op een bedrijfspand aan de Pieter Callandweg in Arnhem zou op maandagochtend 31 december rond 7.30 uur een vooralsnog onbekend geldbedrag buit gemaakt zijn. Een 54-jarige, uit Nijmegen afkomstige werknemer van het bedrijf werd kort nadat hij zijn kantoor was binnengegaan door drie mannen overrompeld, zo heeft hij de politie laten weten. Eén van hen zou gedreigd hebben met een wapen, vermoedelijk een pistool. Nadat de overvallers geld hadden buit gemaakt, hebben zij het pand weer verlaten en zijn zij in vooralsnog onbekende richting vertrokken. Het geschrokken slachtoffer raakte bij de overval niet gewond.

De Arnhemse politie is op zoek naar getuigen. Mensen die rond 7.30 uur in de omgeving van de Pieter Callandweg getuige zijn geweest van de overval worden verzocht contact op te nemen op telefoonnummer 0900 - 8844. Ook andere informatie over bijvoorbeeld verdachte of opvallende omstandigheden rond het bedrijfspand hoort de politie graag. Die kunnen immers relevant zijn voor het onderzoek. Getuigen die informatie hebben, maar die zelf per sé anoniem moeten blijven, kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000. Ook daar kan informatie over de overval in Arnhem worden doorgegeven.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie | perspiket
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688221

---


---

West-Veluwe Vallei

---

Vernieling door vuurwerk

Publicatiedatum: 31-12-2007 10:38:26

Hoevelaken - De politie heeft zondagmiddag twee verdachten aangehouden voor het opblazen van een paaltje en een stuk afrastering. Omstreeks 15:45 uur kreeg de politie een melding van vernieling door middel van vuurwerk aan de Wilhelminalaan in Hoevelaken. De melder had het kenteken van de auto van de vermoedelijke dader opgeschreven. Ter plaatse bleek dat er een zogenaamde `vlinder' in een buis van een hek gestopt was. Deze was ontploft en daardoor was er een kunststof paaltje vernield. De gemeente Nijkerk heeft aangifte gedaan van de vernieling. Vervolgens kon de politie via het kenteken de verdachte opsporen, een 19-jarige man uit Hoevelaken. De vriendin van de man, een 18-jarige vrouw uit Amersfoort, is ook aangehouden omdat zij bij de man in de auto zou hebben gezeten toen hij het vuurwerk liet ontploffen. De 19-jarige man heeft de vernieling bekend en is bereid de schade te betalen. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er verder gaat gebeuren. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden. (07-195351)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053