Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 31-12-2007

Straatroof

UTRECHT Op de Blauwkapelseweg vond zondagmiddag een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Rond 16.15 uur reed een 44-jarige man uit Utrecht op zijn fiets over de Blauwkapelseweg. Plotseling hoorde de man dat een bromfiets hem van achteren naderde. Op het moment dat de bromfiets langs de man reed, griste de passagier de fotocamera die hij over zijn schouder droeg weg. Het tweetal reed weg en sloeg linksaf de Pieter Nieuwlandstraat in.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Lessinglaan een aanrijding plaats waarbij een vrouw ernstig gewond raakte.

Omstreeks 13.45 uur stak een 85-jarige vrouw uit Utrecht de Lessinglaan over. Een 36-jarige automobilist uit Utrecht reed op dat moment over de Lessinglaan en kon de vrouw niet meer ontwijken. Het slachtoffer werd geschept en kwam op het wegdek terecht. De vrouw liep ernstig letsel op en werd naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de aanrijding.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Radboudkwartier heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Door de beveiliging werd omstreeks 14.50 uur gezien dat een man probeerde een aantal parfumflesjes te stelen. De 39-jarige man uit Maarssen werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding

UTRECHT Op de Kardinaal de Jongweg vond in de nacht van zondag 30 op maandag 31 december een aanrijding plaats waarbij een 21-jarige vrouw uit De Bilt gewond raakte.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Kardinaal de Jongweg een aanrijding plaatsvinden. Een 28-jarige bestuurder uit de Bilt kwam met zijn auto vanuit de richting Bilthoven in de richting van Overvecht. De bestuurder verloor de macht over het stuur waardoor zijn auto in de slip kwam en tegen een boom tot stilstand kwam. Een 21-jarige vrouw die in de auto zat raakte licht gewond.

Overlast Maasplein

UTRECHT Sinds vrijdag 28 december ontving de politie ongeveer 15 meldingen van omwonenden van het Maasplein over overlast. Het zou gaan om het afsteken van vuurwerk en het plegen van vernielingen. De politie kwam steeds ter plaatse, deelde bekeuringen en/of waarschuwingen uit. De jongeren renden steeds snel weg als ze politie zagen. Zaterdag kreeg de politie informatie dat de jongeren vuurwerk gericht afstaken naar passanten, autos en woningen. Onder andere een ondergrondse vuilcontainer en een boom werden in brand gestoken. De politie vatte post op het Maasplein om de juiste raddraaiers in beeld te krijgen. Dit resulteerde zondagavond in tien aanhoudingen van jongemannen in de leeftijd van 14 tot 20 jaar uit Utrecht en één uit de Meern. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Van de zes minderjarige verdachten zijn eveneens de ouders in kennis gesteld. De 19-jarige jongen uit De Meern had twee zakjes hennep en 43 pillen op zak; dit is voor onderzoek in beslag genomen.