Politie Friesland

Politieberichten van maandag 31 december

Fryslân, 31-12-2007 o Politieberichten van zondag 30 december 11.00 uur tot maandag 31 december 11.00 uur

Leeuwarden: inbraak bedrijf
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijf aan de Toutenburgstraat. Tussen donderdagavond en zondagochtend werd ingebroken na het vernielen van een ruit. Er is gereedschap, een laptop, autosleutels en een auto gestolen. Dat betrof een grijze Opel Astra, kenteken FL-HG-08. Een 45-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Anjum: inbraak woning
De politie heeft een inbraak onderzocht in een woning aan de Munebuorren. Zondagavond kwam men binnen via een raam aan de achterzijde. De woning werd doorzocht. Er is in ieder geval een geldkistje met contant geld gestolen. De 62-jarige bewoonster deed aangifte.

Baaium: ongeval met letsel
De politie heeft zondagmiddag een eenzijdig ongeval op de Kleasterwei onderzocht, waarbij een 48-jarige vrouw uit Dronrijp gewond raakte. De vrouw reed met haar personenauto vanuit de richting Winsum in de richting Baaium. Ze kwam rechts in de berm en raakte een boom. Ze raakte gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Omdat ze vermoedelijk onder invloed van alcohol was, is daar een bloedproef van haar afgenomen.

Bakkeveen: vernielingen bij horecagelegenheid
De politie heeft zaterdag een onderzoek ingesteld naar vernielingen en diefstal bij een bedrijf aan de Mjumster Wei. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden stoelen, tafels, een ruit en een hek vernield. Ook werd een opblaasbare kerstman van 2,5 m hoog en de bijbehorende compressor gestolen. Een 41-jarige man uit Bakkeveen deed aangifte.

Harkema: eenzijdig omgeval met letsel
De politie heeft zondagavond een eenzijdig ongeval op de Betonwei onderzocht. Een 55-jarige man uit De Tike was door voor hem onbekende oorzaak met zijn auto op de kop in de sloot naast de weg beland. De man liep hoofd- en nekletsel op en is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Omdat hij vermoedelijk onder invloed was, is daar van hem een bloedproef afgenomen.

Leeuwarden: diefstal personenauto
De politie heeft maandagochtend op de Nijlansdyk een gestolen personenauto aangetroffen. De auto was zondagavond ontvreemd vanaf een parkeerplaats aan de Wijnhornsterstraat. Een ruit en het contactslot werden vernield. De bedrading werd doorverbonden. De eigenaar, een 72-jarige Leeuwarder, deed aangifte.

Fryslân: rijden onder invloed
De politie heeft zondagavond en nacht weer op diverse plaatsen bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In vier gevallen werd naast een rijverbod en een proces-verbaal ook het rijbewijs ingevorderd of was dat al ingevorderd. Dat betroffen de volgende gevallen.
Zondagochtend werd een 43-jarige man uit Rotsterhaule op de Streek in die plaats aangehouden voor het rijden onder invloed in een personenauto. Hij reed slingerend over de weg waardoor tegenliggers moesten uitwijken. Ook reed hij een stuk door de berm. Aan het bureau blies hij 775 ug/l.
In Sneek werd s avonds een 45-jarige man uit Leeuwarden met zijn personenauto gecontroleerd. Op het bureau blies hij 485 ug/l. Tevens reed hij zonder geldig rijbewijs. Dat was al eerder ongeldig verklaard wegen recidive.
In Tzum raakte een 26-jarige Tzummer zijn rijbewijs kwijt. Hij werd zondagavond gecontroleerd op de Meester Vrijburgstraat in Tzum. Aanvankelijk negerde hij het stopteken. Toen hij wel stopte, sprong hij uit zijn bestelauto en rende weg. Na een korte achtervolging kon hij in een doodlopende weg worden aangehouden. Aan het bureau blies hij 570 ug/l. Hij krijgt ook proces-verbaal voor het negeren van het stopteken.
Een 40-jarige vrouw uit Drachten werd zondagnacht met haar auto gecontroleerd op de Nachtegaalstraat in Drachten. Deze beginnend bestuurster blies aan het bureau 710 ug/l.