Politie Drenthe

Maandag

Hoogeveen, 31-12-2007

Auto van de weg
GASSELTE Op de Houtvester Jansenweg in Gasselte raakte zondagmorgen een 29 jr. vrouw uit Gasselternijveen met haar auto van de weg. In een bocht verloor de vrouw de macht over het stuur waarna de auto in de berm op een boomstronk tot stilstand kwam. De vrouw raakte licht gewond en is overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal. (07-206968)

Teveel gedronken
ZUIDLAREN Op De Hilde in Zuidlaren hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 43 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (0,8 promille). Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van twee uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie vordert rijbewijzen in
BEILEN Bij een snelheidscontrole met de lasergun op De Musels in Beilen vorderde de politie zondagmiddag de rijbewijzen in van twee snelheidovertreders. Een 52 jr. automobilist uit Noordlaren reed op deze 60 km weg met een snelheid van 112 km per uur. Een 23 jr. automobilist uit Diever deed er nog een schepje bovenop. Hij reed 117 km per uur.

Boom omgezaagd politie zoekt getuigen
DWINGELOO Een bewoonster van de Levimaat in Dwingeloo deed zondag bij de politie aangifte van vernieling van een boom. In de nacht van zaterdag op zondag hebben ombekenden in haar voortuin een spar van ongeveer 3,5 meter hoog omgezaagd. De vrouw zag zondagmorgen dat de boom was omgezaagd. Ze heeft er niets van gemerkt. De politie hoopt dat er mensen zijn die iets van deze vernieling hebben meegekregen en dat bij de politie zal melden. (07-206969)

Aangehouden voor belemmeren werk politie
ASSEN Op de Kleuvenstee in Assen hield de politie zondagavond een 18 jr. jongen en zijn 36 jr. vader uit Groningen aan. De twee bemoeiden zich met een gesprek dat agenten hadden met een aantal vuurwerkgooisters. Toen ze dit zo nadrukkelijk deden dat een gesprek niet meer mogelijk was vorderden de agenten dat de mannen moesten doorlopen. Toen ze dat niet deden zijn beiden aangehouden. Na het afleggen van een verklaring zijn ze in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-207109)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280