Politie Drenthe

10 jongeren aangehouden voor openlijke geweldpleging

Hoogersmilde , 31-12-2007 o Na klachten over het gooien met veel vuurwerk en het in brand steken van een caravan hield de politie in Hoogersmilde zondagavond 10 jongeren aan. Na een aantal uren te hebben vastgezeten op het politiebureau zijn ze weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor openlijke geweldpleging.

Aan het eind van de zondagavond kwamen er bij de politie veel klachten binnen over een grote groep jongeren die in Hoogersmilde met vuurwerk gooide, o.a. tegen ramen van woningen. Toen de groep vervolgens op de Burgemeester Servatiusstraat een oude caravan in brand stak greep de politie in.

In totaal werden 10 jongeren van 12 t/m 22 jr. uit Hoogersmilde en Smilde aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau in Assen en daar verhoord. Maandagochtend zijn alle verdachten in vrijheid gesteld. Een kleine hoeveelheid vuurwerk is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op voor openlijke geweldpleging.

De brandweer bluste de brandende caravanrestanten. De gemeente Midden-Drenthe ruimde de rotzooi op. De schade zal worden verhaald op de verdachten. (07-207144)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over dit bericht of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280