Politie Zuid-Holland-Zuid

31/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 31-12-2007 o persberichten district II

VERDACHT VAN LASTIGVALLEN EX EN NIEUWE VRIEND
GORINCHEM/LEERDAM De politie heeft zondagavond 30 december een 19-jarige man uit Leerdam aangehouden in de Kerkstraat in Leerdam. Hij wordt verdacht van het lastigvallen van zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend. De verdachte zou hen al een tijdje stalken, bedreigen en intimideren. Afgelopen zaterdag liep het uit de hand toen de ex-vriendin en haar nieuwe vriend vanuit Leerdam door de verdachte werden achtervolgd naar Gorinchem. De 19-jarige zou hen geprobeerd hebben van de weg te rijden. Wat volgde was een achtervolging door Gorinchem waarbij de verdachte op gevaarlijke wijze links en rechts de twee zou hebben ingehaald en een aanrijding ternauwernood kon worden voorkomen. De twee slachtoffers waren erg bang en reden naar het politiebureau waar ze aangifte deden. De verdachte werd aangehouden en ingesloten.

RIJBEWIJS KWIJT
SLIEDRECHT Een 44-jarige man uit Sliedrecht is zondagavond 30 december aangehouden op de Baanhoek nadat hij met zijn auto tegen een geparkeerde auto reed. Een agent buiten diensttijd was getuige van de aanrijding en belde de Gemeenschappelijke Meld Centrale (GMC). De veroorzaker was duidelijk onder invloed van alcohol. Een blaastest wees uit dat de man 2,8 promille (1225 ugl) blies terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De schade wordt met de gedupeerde via de verzekering afgehandeld.

AANGEHOUDEN NA AFSTEKEN VUURWERK
ALBLASSERDAM De politie heeft op zondagavond 30 december een 17-jarige jongen uit Alblasserdam aangehouden in de Esdoornlaan. Surveillerende agenten zagen de jongen met een groep jongeren onder de luifel van een voormalig schoolgebouw staan. De jongen stak vuurwerk af terwijl dit pas is toegestaan op oudejaarsdag. De politie hield hem aan en stelde zijn ouders in kennis. Hij werd na verhoor heengezonden. Hij krijgt een HALT-straf.

AUTO IN BRAND
LEERDAM In de nacht van zondag 30 december op maandag 31 december is een auto uitgebrand in de Oranje Nassaulaan ter hoogte van een supermarkt. De auto was volgens de eigenaar niet afgesloten. Het vermoeden is dat jeugd iets in de auto heeft gegooid waardoor deze in brand vloog. Een getuige heeft tegenover de politie verklaard jongeren gezien te hebben waarvan er een naar de auto liep waarna een knal te horen was en de brand uitbrak. De brandweer bluste de brand. De auto raakte total loss en werd weg getakeld. Een auto die naast de brandende wagen stond, raakte beschadigd door de hitte. De politie onderzoekt de zaak.
Mogelijk weet iemand meer van deze autobrand. Eventuele getuigen en/of anderen die meer weten van dit incident worden verzocht te bellen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)