Politie Gelderland-Midden

Vuurwerk gegooid naar agent

Publicatiedatum: 31-12-2007 12:49:16

Huissen - Een 24-jarige Huissenaar heeft zondagmiddag een boete gekregen voor het gooien van vuurwerk naar een politieagent. De agent stond omstreeks 13:00 uur achter een woning in de wijk Binnenveld in Huissen in verband met vuurwerkcontrole. Op het moment dat de agent daar stond, zou er vuurwerk over de schutting zijn gegooid in de richting van de agent. De agent had even daarvoor met luide stem kenbaar gemaakt dat hij aanwezig was als zijnde politie. Het vuurwerk raakte het bovenlichaam van de agent en viel daarna bij zijn voeten op de grond waar het tot ontploffing kwam. De agent heeft vervolgens ruime tijd last gehad van oorsuizen. De 24-jarige Huissenaar heeft een boete gekregen voor baldadigheid. Justitie bepaalt de hoogte van het boetebedrag. (07-195259)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles Gelderland-Midden

Publicatiedatum: 31-12-2007 12:48:52

Arnhem Veluwezoom en Rivierenland - Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondag op verschillende plaatsen in de regio Gelderland-Midden verkeerscontroles gehouden. Daarbij is specifiek gecontroleerd op snelheid, alcohol en gordel.

Er is gecontroleerd aan de Zutphensestraatweg in Velp, de Arnhemsestraatweg in Rheden, de A348 bij Velp, de Burgemeester de Bruinstraat in Dieren, de Oostsingel in Duiven, De Rivierweg in Lathum, de Rijndijk in Westervoort, de A12 bij Zevenaar en de Nieuwgraaf in Duiven. De controles vonden plaats tussen 15:00 uur en 21:45 uur.

In totaal is er bij vijftig mensen een blaastest afgenomen. Daarbij werden geen overtredingen geconstateerd. Daarnaast zijn er drie snelheidsovertredingen geconstateerd. De bestuurders hebben in het kader van de politieacties alleen een waarschuwing gekregen. Bij de snelheidsovertredingen was er geen sprake van ernstige belemmering of gevaarlijke situaties.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---