Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (31/12)

BREDA, 31 december 2007

Politieauto met diensthond Iwan beschadigd door vuurwerkvandalen

BREDA: Gisteravond hebben vandalen op de Dintelstraat zwaar vuurwerk afgestoken bij een politieauto van de hondengeleiders. Het dak en de lichtbak van de auto raakten zwaar beschadigd. Iwan de politiehond die in het voertuig zat, liep geen zichtbare verwondingen op. De agenten waren in een woning in de straat vanwege een inbraak melding.

De agenten kregen omstreeks 22.00 uur een melding van een woninginbraak in de Dintelstraat. Zij parkeerden hun dienstauto met politiehond Iwan daarin voor de woning. Tijdens het opnemen van de aangifte hoorden de dienders een luide klap, waarbij de ramen van de woning trilden. Zij reden naar buiten en zagen dat het dak van het dienstvoertuig rookte ter hoogte van de lichtbak. Er waren in de omgeving geen daders meer te zien. Nadat de rook was weggetrokken, constateerden de agenten dat er een grote deuk in het dak zat en dat de lichtbak aan de onderzijde helemaal vernield was. De geschrokken hondengeleider heeft Iwan op een rustige plaats bekeken en geen bijzonderheden aan zijn hond kunnen ontdekken. Een zoektocht naar de daders leverde niets op.

Drie dronken mannen rijden tegen lantaarnpalen

BREDA / TETERINGEN: De politie heeft zondagavond en de daarop volgende nacht maar liefst drie dronken bestuurders aangehouden die betrokken waren bij eenzijdige verkeersongevallen waarbij telkens tegen een lichtmast werd gereden.

Zondagavond is omstreeks 23.30 uur op het Hoeveneind te Teteringen een 53-jarige man uit die plaats aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Hij was met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden op de Mortelweg. Hij rook naar alcohol en was onvast ter been. Hij blies 565 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Een 49-jarige Bredanaar is zondagavond omstreeks 23.30 uur op de J.F. Kennedylaan met zijn bestelauto tegen een lichtmast gereden. In een flauwe bocht naar rechts raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen de lantaarnpaal die op de middenberm stond. Hij was onder invloed van alcohol. Hij blies 615 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook hij kan een proces-verbaal

Maandagmorgen is omstreeks 05.30 uur een 37-jarige Oosterhouter met zijn auto op de Belcrumweg tegen een lantaarnpaal gereden. Ook deze bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 610 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Bredanaar gearresteerd na mishandeling vriendin

BREDA: De politie heeft zondagavond in Breda Noord een 47-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 54-jarige vriendin. De politie arresteerde de verdachte na meldingen van buurtbewoners die zagen dat de vrouw op de parkeerplaats bij een flat aan de Wensel Cobergherstraat werd mishandeld. Het slachtoffer zelf wilde vooralsnog geen aangifte doen. De politie neemt de zaak echter dermate ernstig op dat de verdachte in het belang van het onderzoek is in verzekering gesteld.

De politie kreeg omstreeks 22.30 uur een melding dat op de parkeerplaats van een flat aan de Wensel Cobergherstraat een man een vrouw had mishandeld. Het stel was daarna een flat binnen gegaan. Een getuige had geschreeuw gehoord en gezien dat een man een vrouw keihard in het gelaat sloeg. De verdachte was zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij Hij was in 2006 ook al eens aangehouden voor het mishandelen van zijn vriendin.

Arrestatie na joyriding

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 03.00 uur op de Heksenwiellaan een 17-jarige Bredase jongen aangehouden ter zake joy riding. Hij reed zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs in de auto van zijn ouders.

De agenten reden vannacht in het kader van het donkere dagen offensief in de Haagse Beemden. Zij hadden net een melding gekregen van een inbraak in een bestelauto op de Overkroetenlaan. De eigenaar van die auto had de inbrekers weg zien rijden op een witte scooter. Uit de auto was een TOM-TOM gestolen. De scooter hebben de agenten niet meer gezien. Wel zagen zij een auto met gedoofde lichten wegrijden vanaf een parkeerplaats. Ze besloten deze auto te controleren. De verdachte reed met hoge snelheid met gedoofde lichten door de woonwijk. De auto werd uiteindelijk op de Heksenwiellaan net voor de Westerparklaan aan de kant gezet. De bestuurder bleek een 17-jarige jongen te zijn. Hij had natuurlijk geen rijbewijs, de auto was van zijn ouders. Zijn moeder is in kennis gesteld.

Restauranthouder bekeurd na buitenzetten brandbaar afval

BREDA: Twee agenten hebben zondagmiddag in de wijk Tuinzigt een restauranthouder bekeurd die acht flessen met daarin resten brandpasta (met het gevaren etiket van licht ontvlambaar materiaal) naast een overvolle afvalcontainer had gezet. Een risicovolle situatie, zeker in een periode waarin veel vuurwerk wordt afgestoken. De agenten troffen het brandbare afval aan. De eigenaar had het afval bij de ondergrondse afvalcocons gezet. Hij zette de acht flessen naast de cocons omdat die vol zaten. Hij zag geen gevaar en zei niet stil te hebben gestaan bij het feit dat het wel eens gevaarlijk kon uitpakken als kinderen met vuurwerk hiermee gingen experimenteren. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Auteur: Willem van Hooijdonk