Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Dodelijk slachtoffer bij brand zorgcentrum Loosdrecht

Loosdrecht, 31-12-2007 o Bij een brand in een appartement van een zorgcentrum in Loosdrecht is donderdagmiddag 27 december een dodelijk slachtoffer gevallen. Het gaat om de 84-jarige bewoonster van het appartement.

Even voor vijven brak brand uit in een appartement op de begane grond van het gebouw. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Uit voorzorg werden ongeveer vijftig appartementen ontruimd. De brand was snel onder controle. Het appartement waar de brand uitbrak, is nagenoeg uitgebrand. In het appartement werd het dodelijke slachtoffer aangetroffen.

Drie andere appartementen zijn onbewoonbaar verklaard. De bewoners daarvan konden niet terug naar hun woning. Voor hen werd vervangend onderdak geregeld. Alle andere bewoners van het zorgcentrum konden weer terug naar hun woning. Zij werden tijdelijk opgevangen in de recreatieruimte van het zorgcentrum. Vier personen, drie medewerkers van het zorgcentrum en een politieagent, werden met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar Tergooiziekenhuizen locatie Hilversum en Blaricum.

Uit het technisch onderzoek van de politie Gooi en Vechtstreek naar de brand is komen vast te staan dat de brand in de nabijheid van de omgekomen bewoonster is ontstaan. De exacte oorzaak van de brand kan niet meer worden achterhaald, brandstichting of een misdrijf worden uitgesloten.