Politie Kennemerland

Nieuwsberichten

Regio Kennemerland, 31-12-2007

Drie gewonden na aanrijding

HEEMSKERK, 30 december - Zondagmiddag zijn drie mensen gewond geraakt bij een aanrijding op de Tolweg. Rond 15.20 uur haalde een 22-jarige man uit Castricum met zijn auto een andere auto in en botste tijdens deze manoeuvre frontaal op een tegemoet komende auto. Hij raakte daarbij zeer zwaar gewond en is in een ziekenhuis opgenomen. In de andere auto zaten een moeder en dochter van 44 en 19 jaar uit Uitgeest. Zij zijn licht gewond en geraakt en ter observatie opgenomen. Een derde auto raakte ook betrokken en flink beschadigd bij het ongeval maar de bestuurder hiervan bleef ongedeerd. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding.

Man overleden na ongeval

HOOFDDORP, 30 december - Zondagmiddag heeft rond 17.00 uur een ongeval plaatsgevonden op de A4 bij Hoofddorp. Een 61-jarige man uit Kortenhoef reed met zijn auto in de richting van Amsterdam en is vermoedelijk onwel geworden. De auto is van de weg geraakt en op zijn kop in een sloot langs de weg terechtgekomen. De man en zijn even oude echtgenote die ook in de auto zat zijn door omstanders uit de auto gehaald. De man is gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht. Daar is hij later op de avond overleden.

Fietsendief aangehouden

HAARLEM, 30 december - Surveillerende agenten zagen rond 21.30 uur in de Smedestraat een hen bekende 38-jarige Haarlemmer op een vrijwel nieuwe fiets rijden. Omdat ze het vermoeden hadden dat de man niet op een eerlijke wijze aan deze fiets was gekomen en de man hier ook geen redelijke verklaring voor had, hebben ze hem aangehouden op verdenking van diefstal. Hij is ingesloten en de fiets is in beslag genomen. Naar de herkomst ervan wordt een nader onderzoek ingesteld.

Auto weg na inbraak in woning

HOOFDDORP, 30 december - In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 december is ingebroken in een woning aan de Schoonenburgsingel. De inbreker is binnengekomen door gaten te boren in een kozijn om zo het raam te kunnen openen. Uit de woning is een portemonnee weggenomen. Verder heeft de inbreker de sleutels van de voor de deur staande Volkswagen Touareg gevonden en deze gebruikt om de auto weg te nemen. De auto werd later die nacht door agenten aangetroffen aan de Leidsepoort in Nieuw Vennep. De politie stelt een onderzoek in en zoekt mogelijke getuigen van de inbraak of mensen die de VW Touareg hebben zien rijden in Hoofddorp of Nieuw Vennep. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, tel. 0900-8844.

Man met vals geld aangehouden

BEVERWIJK, 30 december - Rond 12.15 uur werd gemeld dat een man op de Bazaar met vals geld wilde betalen en dat hij werd vastgehouden door de beveiliging. De politiemensen kregen een 19-jarige man uit Warmenhuizen overhandigd die met tien valse biljetten van 50 euro een partij parfum wilde kopen. De man is aangehouden en het valse geld is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten en er wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het geld.

Man te water

HAARLEM, 30 december - Rond 22.45 uur werd gemeld dat aan de Noord Schalkwijkerweg een fietser te water was geraakt. Een getuige had vanaf de Buitenrustlaan gezien dat aan de overzijde van het Spaarne een man het water was ingereden. Agenten zijn op de aangewezen plaats gaan kijken en zagen de man en de fiets in het water liggen. De man is uit het water gehaald en gereanimeerd. Hij is naar een ziekenhuis gebracht waar hij later is overleden. De man, een 57-jarige Haarlemmer, is hoogstwaarschijnlijk tijden het fietsen onwel geworden en als gevolg daarvan overleden.

Hennepkwekerij in oprichting

ZWANENBURG, 31 december - Rond 05.45 uur werd een inbraak gemeld bij bedrijfspanden aan de Venenweg. Politiemensen constateerden dat er inbrekers bezig waren geweest met zich de toegang te verschaffen tot de panden. Ze zijn op zoek ge4gaan naar de inbrekers maar die waren er al vandoor. Wel troffen ze in één van de panden een hennepkwekerij in oprichting. Alle benodigde apparatuur voor de kweek was al aanwezig. Alleen de planten ontbraken. De apparatuur is in beslag genomen. Naar de eigenaar wordt een onderzoek ingesteld.