Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom 31/12

BERGEN OP ZOOM, 31 december 2007

Zwaalichten gestolen van ambulance

ROOSENDAAL: De politie heeft een aangifte opgenomen van de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen). Uit de grill van een gele opvallende dienstauto zijn twee blauwe flitslampen gestolen. De bewuste auto is niet ingericht voor het vervoer van gewonden/zieken, maar is in gebruik bij de Officier van Dienst. Deze medewerker komt ter plaatse bij grote ongevallen en rampen om de medische hulpverlening te coördineren.

Het voertuig (Renault Megane) heeft dezelfde uiterlijke uitstraling als een ambulance en stond tijdens de kerstdagen geparkeerd aan de Burgerhoutsestraat. De auto stond klaar voor uitruk bij de woning van de dienstdoende GHOR-medewerker. Zowel de grill als de twee blauwe flitslichten (merk Marelko) zijn vakkundig gedemonteerd en meegenomen. Het schade bedrag bedraagt circa 1500,-

Mannen met inbrekersgereedschap aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht, de nacht van zondag op maandag omstreeks 03.30 uur op de Hoogstraat twee Rosendaalse mannen (28 en 29 jaar) aangehouden omdat ze inbrekersgereedschap bij zich hadden. De arrestatie volgde na een melding dat twee personen zich verdacht ophielden nabij het Maaikensveld / Hoogstraat. De agenten controleerden het tweetal. De 29-jarige verdachte had een boodschappentas aan het stuur van zijn fiets hangen met daarin een grote betonschaar. In zijn rugzak had hij bovendien nog enkele schroevendraaiers en een gebogen stuk ijzer. Zijn maat bleek nog een signalering te hebben openstaan voor het betekenen van een vonnis. Ze zijn beiden aangehouden.

Man moet nog bijna 34.000 euro aan boete betalen

NISPEN: De politie heeft zondagmorgen een 46-jarige man uit Nispen op zijn huisadres aangehouden vanwege een nog openstaand vonnis. De man moet namelijk nog een geldboete van 33.943 euro betalen of 348 dagen gevangenisstraf ondergaan. De man werd ingesloten.

Rijder onder invloed aangehouden

HALSTEREN: De politie heeft zondagmiddag op de Halsterseweg een 47-jarige vrouw uit Halsteren bekeurd ter zake het rijden onder invloed. De automobiliste blies 330 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan.

Man krijgt bekeuring voor onnodig claxonneren

ROOSENDAAL: Een 20-jarige Roosendaler is zondagavond aangehouden nadat hij met zijn auto luid claxonnerend een politiewagen had ingehaald. Tijdens de controle en het bekeuringsgesprek dat daarop volgde, zetten de bestuurder en een 19-jarige inzittende direct een grote mond op. De bestuurder toonde een rijbewijs met een niet gelijkende foto. Hij werd daarop aangehouden op de verdenking van het gebruik maken van een vals identiteitsbewijs. Aan het bureau bleek dat de bestuurder 40 kilo was afgevallen en dat hij toch echt de persoon was die op het rijbewijs was afgebeeld. De man daarop direct in vrijheid gesteld. Wel heeft hij voor het onnodig claxonneren een bekeuring gekregen.

Politie onderzoekt inbraken in bedrijfspanden in Roosendaal

ROOSENDAAL: Vannacht, de nacht van zondag op maandag zijn er drie inbraken gemeld in bedrijfspanden in Roosendaal. De politie onderzoekt of dezelfde daders bij deze inbraken betrokken zijn omdat de werkwijze in alle gevallen het ingooien van ruiten was. Bij één inbraak bij een pand aan de Nieuwe Markt zijn de daders gezien door een getuige.

Vannacht is omstreeks 03.40 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Nieuwe Markt. De dieven hadden naast de voordeur een ruit ingeslagen. Een getuige zag twee in het donker geklede personen met een capuchon door de kapotte ruit naar buiten komen. Ze hadden vier beeldschermen in hun handen en renden naar een auto die stond ter hoogte van de toekomstige ingang van de parkeergarage. Ze stapten in en reden weg in de richting van de rotonde van de laan van België. De auto was een donkerkleurige oud model Opel Corsa of Ford Fiesta.

Eerder vannacht werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Jan Frederik Vlekkestraat. Daar werden drie ruiten ingegooid. Via deze ingeslagen ruiten hebben de daders de zaak betreden. Er zijn diverse kasten doorzocht. Er is vermoedelijk geen buit gemaakt. Ook bij een bedrijf aan de Belder werd ingebroken. Hier werd een ijzeren deksel door het onderraam van de voordeur gegooid. Er is een geldbedrag en een digitale camera gestolen.

Auteur: Willem van Hooijdonk