Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (31-12)

TILBURG, 31 december 2007

Politie zoekt getuigen van straatroof

TILBURG: Een 50-jarige vrouw raakte vrijdagavond 28 december haar tas kwijt bij een straatroof. Het misdrijf overkwam haar rond 18.00 uur. De vrouw fietste over Meijerijbaan en voelde plotseling dat er aan haar fiets getrokken werd. Ze zag vervolgens dat een bromfietser haar fietstas probeerde los te trekken. De vrouw liet zich vallen en probeerde haar tas vast te houden. Dat lukte niet want de dader zag kans om de tas los te trekken en mee te nemen.

In de fietstas zaten haar mobiele telefoon en portemonnee. Ze heeft inmiddels aangifte gedaan van de beroving. De dader was een blanke man van circa 30/40 jaar aldus het slachtoffer. Hij reed op een klein model bromfiets, waarvan de bagagedrager beige van kleur was. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen eventueel ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Jongen aangehouden op gestolen scooter

TILBURG: Een motoragent zag zondag 30 december rond 16.00 uur een 17-jarige jongen op de Von Weberstraat op een snorfiets rijden. Bij controle bleek het te gaan om een gestolen snorfiets. De tweewieler was op zaterdag 12 december gestolen bij een inbraak in een schuur in de Antony Moddermanstraat. De politie heeft 17-jarige knul aangehouden en onderzoekt of de jongen betrokken is bij heling of diefstal. De politie heeft de snorfiets inmiddels terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

130,- geldboete na plegen winkeldiefstal

TILBURG: Zondagmiddag 30 december rond 16.20 uur is een 48-jarige vrouw uit Tilburg Breda betrapt toen zij met twee flessen drank in haar tas een slijterij aan de Broekhoevenseweg verliet. Ze had de een fles whisky (waarde 27,19) en een fles Schrobbelaer (waarde van 13,29) niet afgerekend. Een medewerker van de zaak heeft haar aangehouden. In het politiebureau legde zij een bekentenis af. Het misdrijf leverde haar een geldboete van 130,- op.

Politie onderzoekt ramkraak op kledingzaak

TILBURG: In de nacht van zondag 30 december op maandag 31 december vond er een ramkraak plaats op een kledingzaak aan de Hasselstraat. Ter plaatse bleek dat de daders met een personenauto de winkel waren ingereden via de toegangsdeur. Men reed rond 04.00 uur de dubbele toegangsdeur geheel uit de gevel. De deuren en een gedeelte van de kozijnen lagen in de winkel. Vervolgens gingen de daders er met diverse stukken merkkleding vandoor. De gebruikte auto was kort voor de kraak gestolen vanuit de Nicolaas Beetsstraat. De politie informeerde de rechtmatige eigenaar over de diefstal. Tijdens het opnemen van de aangifte werd het voertuig door andere agenten op het Textielplein aangetroffen. Het voertuig is getakeld en daarna onderzocht door de technische recherche.
Ook op de plaats van het delict is een sporenonderzoek en een buurtonderzoek uitgevoerd door de politie. Bij omwonenden die niet thuis waren, liet de politie een bewonersbrief in de brievenbus achter. In de brief wordt gevraagd om eventuele bijzonderheden door te geven.
Dat kan uiteraard ook via 0900-8844.

Agenten nemen twee mini-bikes in beslag

TILBURG: Politieagenten namen zondagmiddag 30 december twee mini-bikes in beslag van een 17-jarige jongeman uit Tilburg. Hij bevond zich met de twee mini-bikes op de openbare weg. Hij had de bikes net gekocht, gerepareerd, en uitgeprobeerd op het Laarveld West.
De kleine apparaten zijn in staat om hoge snelheden te halen. De gevolgen bij een eventuele val laten zich raden. Door de zeer geringe hoogte worden de mini-bike en zijn bestuurder door andere weggebruikers over het hoofd gezien en dit verhoogt het risico op een ongeluk. Het is ook niet mogelijk om een kenteken voor deze machientjes te verkrijgen. Het gebruik op de openbare weg is verboden en zal ook niet worden toegestaan. Om die reden is het ook niet mogelijk om een verzekering af te sluiten.
Bij aantreffen van dit soort voertuigen op de openbare weg gaat de politie altijd over tot inbeslagneming. De Officier van Justitie beslist wat er met de twee mini-bikes gaat gebeuren.

Tilburger opgepakt na vernieling auto

TILBURG: Een 46-jarige Tilburger is zondag 30 december door de politie opgepakt op verdenking van vernieling van een auto. Hij schopte twee deuken in een geparkeerde personenauto. Het feit vond plaats in de Hobbemastraat tegen het einde van de zondagmiddag (16.30 uur). De verdachte veronderstelde abusievelijk dat in de auto personen zaten waarmee hij al enige tijd een conflict heeft. De bleek helemaal niet het geval. De gedupeerde auto-eigenaar deed aangifte. De gewaarschuwde agenten arresteerden de verdachte. De man legde een bekentenis af en kreeg proces-verbaal.

Vuurwerk té vroeg afgestoken: verwijzingen naar Bureau Halt

TILBURG: Naar aanleiding van klachten over vuurwerk overlast pakten agenten drie minderjarigen op. Dat gebeurde zondagavond 30 december. Drie jongens ( 1 x 13 en 2 x 16 jaar) werden op heterdaad betrapt op de Kruizemuntstraat bij het afsteken van vuurwerk. Ze moesten hun knallers inleveren en in overleg met hun ouders kregen ze een verwijzing naar Bureau Halt.
Op de Dalemdreef kreeg een 23-jarige man proces-verbaal (00.30 uur) vanwege het vroegtijdig afsteken van vuurwerk.

Brand in dependance basisschool in Goirle

GOIRLE: Maandagmiddag 31 december ontstond er brand in een bijgebouw van een basisschool aan de Frankische Driehoek. Het ging om een uitslaande brand in een dependance, bestaande uit drie lokalen. Over de toedracht van de brand is op dit moment niets bekend. Niet uitgesloten wordt dat het hier gaat om een vuurwerkongeval. Na de bluswerkzaamheden stelde de brandweer vast dat er sprake was van asbestbesmetting rondom de school. Gezien de weersomstandigheden waren de asbest resten meteen neergevallen. Zodoende ontstond er ook geen overlast voor de direct omwonenden. De gemeente heeft het schoolterrein afgezet met bouwhekken. Het terrein wordt op korte termijn schoongemaakt door een gespecialiseerd bedrijf.

TILBURG: Rond het middaguur werd er vuurwerk in de brievenbus gegooid van een schoolgebouw aan de Oudedijk. Hierdoor ontstond een kleine brandje naast de voordeur. Het vuur was door de brandweer snel onder controle gebracht. Wel ontstond er flinke rookontwikkeling. De brandweer zette alle ramen en deuren tegen elkaar open om het gebouw weer vrij van rook te maken.

Auteur: Jeroen Steenmeijer