Gemeente Groningen

College schrapt verhoging tarieven van parkeerabonnementen De tarieven voor parkeerabonnementen in buurtstallingen in de stad gaan volgend jaar toch niet omhoog. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Het tarief is nu bijna veertig euro per maand. Het college besloot eerder dit jaar dat tarief in 2008 te verhogen te verhogen naar 61 euro en in 2009 naar 85 euro per maand. Maar nadat abonnementhouders bezwaar hadden ingediend kwam de gemeente erachter dat er verschillende huurovereenkomsten bestaan. Dat betekent dat circa 170 abonnementen niet op de voorgestelde wijze verhoogd kunnen worden. Fout
"We zijn tot de conclusie gekomen dat we een forse fout hebben gemaakt", aldus verkeerswethouder Karin Dekker. "Daarom hebben we als college besloten de tariefverhoging voor volgend jaar van tafel te halen." Het college stuurt een brief naar alle 721 abonnementhouders waarin ze haar excuses aanbiedt voor het `onzorgvuldig handelen'. "Dikke pech", aldus Dekker. "Excuses aanbieden en nu gaan we aan de slag met een nieuw voorstel."

Parkeerbedrijf
Het college komt volgend voorjaar met een nieuw plan waarin wel nieuwe tariefsverhogingen voor 2009 worden aangekondigd. De verhogingen zijn volgens het college nodig om de tekorten van het gemeentelijke parkeerbedrijf aan te vullen.

Gepubliceerd op: donderdag 20 december 2007