Noordwijk Aanhoudingen na vechtpartij
Drie mannen, twee uit Noordwijk van 19 en 20 jaar en één uit Leidschendam van 19 jaar, zijn zondag 30 december aangehouden na een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid aan de Grent. Binnen ontstond ruzie tussen meerdere jongeren en werd over en weer geslagen. De drie, die overigens ook aangifte tegen elkaar deden, zijn na het onderzoek weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Katwijk Brand in woning door onvoorzichtigheid Vermoedelijke door onvoorzichtigheid bij het maken van rookbommen in combinatie met het afsteken van een babyvuurpijl, ontstond er zondag 30 december rond 22.15 uur brand in een woning aan de van Boshuysenstraat. De uitslaande brand maakte het noodzakelijk enkele buutbewoners te evacueren. De 34 jarige bewoner kreeg veel rook binnen en werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Daar werd hij door de politie aangehouden als verdacht van het veroorzaken van brand door schuld. De politie doet verder onderzoek. Vermoedelijk ging het mis toen de man een babyvuurpijl uit het dakraam afstak en er vonken in de emmer met daarin de ingrediënten voor de rookbom terechtkwamen. Die emmer vatte vlam. De man probeerde het vuur nog te blussen. Dit lukte hem niet meer.

Leiden Aanhoudingen voor vernielingen ruit
De politie heeft zaterdag 29 december rond 01.45 uur twee mannen en een vrouw aangehouden nadat een getuige meldde dat de drie een ruit van een woning aan de Lange Mare hadden ingetrapt. De drie, een 20 jarige man uit Amsterdam, een 17 jarige vrouw uit Rotterdam en een 20 jarige man uit Zoeterwoude-dorp, werden daarover ondervraagd. Uiteindelijk bekende de Zoeterwoudenaar de ruit te hebben ingetrapt. Naar zijn zeggen was het niet uit opzet maar een mistrap tegen een muur. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Geweldsincidenten
De politie heeft dit weekend zeven verdachten aangehouden die betrokken waren bij vier geweldsincidenten. Drie verdachten zitten nog vast. Op de Nieuwe Beestenmarkt gingen zondag 30 december rond 00.40 uur twee mannen, een 24 jarige Brit en een 27 jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats de portier van een uitgaansgelegenheid te lijf. Deze verdachten zitten nog vast. Op de Lammermarkt werd die nacht rond 02.15 uur een 18 jarige jongen uit Leiden bij een ruzie met een kapot glas gestoken. De dader zou een 17 jarige Leidenaar zijn. Deze werd dan ook aangehouden. Uit een eerste onderzoek blijkt dat het slachtoffer mogelijk ook zelf ook verdachte is. Hij zou de zaak opgestookt hebben en een andere bezoeker van de uitgaansgelegenheid ook geslagen hebben. Hij zal dan ook als verdachte worden gehoord. Op de Breestraat vonden drie mannen het nodig om een portier van een uitgaansgelegenheid te slaan en een deur te vernielen. De drie, twee mannen uit Leiden van 23 en 25 jaar en een 22 jarige man uit Lisse, werden aangehouden. Na hun verhoor zijn zij weer op vrije voeten gesteld. Proces-verbaal volgt. Op de Margrietstraat sloeg maandag 31 december rond 01.00 uur een 47 jarige man uit Leiden een 45 jarige man uit Voorhout. De oorzaak ligt vermoedelijk in een al lang slepend parkeerprobleem en burenruzie. De verdachte beledigde bij zijn aanhouding de agenten. Hij zit nog vast. Proces-verbaal, ook voor het beledigen van agenten, volgt.

Alphen a/d Rijn Verdachte aangehouden voor poging diefstal geldkluis
De politie heeft vrijdag 28 december rond 23.15 uur op de Vliestroom een 26 jarige man uit Amsterdam aangehouden die vermoedelijk kort daarvoor een geldkluis van een pin- of geldstortautomaat bij een bank aan de Overtureweg had willen stelen. Naar een 2e verdachte wordt nog gezocht. De aanhouding kon na een melding van een getuige. Deze meldde twee mannen die zich bij de bank vreemd gedroegen. Toen de politie arriveerde renden er twee mannen weg over de Eisenhouwerlaan in de richting van de Vliestroom. Daar werd de Amsterdammer aangehouden. Bij de bank was verse braakschade. De verdachte zit nog vast.

Gouda Poging beroving of mishandeling
De politie doet onderzoek naar een mogelijke poging tot beroving danwel mishandeling. Het incident speelde zich zondag 30 december rond 00.30 uur af bij een bushalte aan de Groenhovenweg. Uit een daar gestopte donkerkleurige auto stapten twee jongemannen en liepen af op een 25 jarige vrouw uit Gouda die daar op de bus stond te wachten. Ze trokken de vrouw aan haar haren en doorzochten enkele tassen die zij bij zich had. Zonder iets mee te nemen vertrokken ze daarna weer.

Gouda Aanrijding
Een 47 jarige fietser uit Gouda verleende zondag 30 december rond 00.10 uur op de kruising Rotterdamseweg met de Constantijn Huygensstraat geen voorrang aan een 56 jarige automobilist uit Gouda. Bij de aanrijding die volgde raakte de fietser gewond. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.