Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
Apeldoorn - Bromfietser gewond na aanrijding
Een 17-jarige bromfietser uit Apeldoorn is zondag 30 december omstreeks 14.50 uur gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Matenpoort. De jongen reed - hoewel dit voor bromfietsers niet is toegestaan - over het fietspad van de Matenpoort. Door onbekende oorzaak reed hij in een flauwe bocht rechtdoor. Hierdoor botste hij tegen een boom. De jongen is met onbekend letsel overgebracht naar het Lucas ziekenhuis in Apeldoorn.

Apeldoorn - Aangehouden na belediging agenten
Een 32-jarige inwoner van Apeldoorn is zondag 30 december aangehouden omdat hij agenten beledigde.
De agenten zagen de man omstreeks 20.30 uur op de Stationsstraat fietsen zonder dat zijn fietsverlichting brandde. Op het verzoek van de agenten om te stoppen reageerde de man in eerste instantie niet. Nadat de agenten de man tot stoppen wisten te brengen, schold de man de agenten uit, waarna hij het op een lopen zette. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Hij werd verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Autobanden lek gestoken
In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 december zijn in Apeldoorn van meerdere auto's banden lek gestoken. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van deze vernielingen.
De auto's stonden geparkeerd aan de Blekersweg, de Hendrik Willem Mesdagstraat en de Petrus Paulus Rubensstraat. Op dit moment hebben 14 personen aangifte gedaan van vernieling van hun auto. De politie verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de vernielingen, contact op te nemen met telefoonnummer 0900 - 8844. Gedupeerden wordt verzocht om aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl. Wilt u persoonlijk aangifte doen, dan kunt u hiervoor een afspraak maken via 0900 - 8844.

Apeldoorn - Vrouw rijdt met auto woning in
Maandag 31 december is een 81-jarige vrouw uit Apeldoorn vermoedelijk onwel geworden en met haar auto achterwaarts een woning aan de Lisztlaan in Apeldoorn ingereden.
De vrouw had haar auto al op haar eigen inrit geparkeerd. Vermoedelijk is zij daarna onwel geworden, want de auto is achterwaarts weer van de inrit afgereden, heeft een stilstaande auto geschampt en is met de achterkant een woning ingereden. Op deze plek kwam de vrouw weer bij bewustzijn. Zij is zelf uit haar auto gestapt maar is wel met rugklachten ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De schade aan de woning is fors. De auto is inmiddels met behulp van de brandweer uit de woning verwijderd en de woning is gestut.

---- --