Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
Ermelo - Woninginbraken
Bij twee woningen aan de Harderwijkerweg in Ermelo is zondag 30 december ingebroken.
In één woning werd tussen 17.00 uur en 18.50 uur ingebroken. Om in de woning te komen hebben de daders een raam vernield. Vervolgens werd een digitale fotocamera weggenomen.
Bij de andere woning werd tussen 15.00 uur en 19.45 uur ingebroken. Ook van deze woning werd een raam vernield. De daders hebben de woning wel doorzocht, maar er werden geen goederen weggenomen.

Harderwijk - Motorrijder gewond na ongeval
Een 38-jarige motorrijder uit Harderwijk is zondag 30 december omstreek 14.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Groene Zoomweg.
De motorrijder reed over de Groene Zoomweg en gleed direct nadat hij een rotonde had verlaten met zijn motorfiets onderuit. Hij kwam hierbij tegen een trottoirband in de middenberm terecht. De man is met letsel aan zijn nek en onderrug overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon na behandeling weer naar huis.

Harderwijk - Woninginbraak
In een woning aan de Wethouder Jansenlaan is zondag 30 december tussen 17.30 uur en 21.30 uur ingebroken. De buit van de daders bestond uit geld en een flatscreen.
Om in de woning te komen hebben de daders een deur geforceerd. De gehele woning werd vervolgens doorzocht, waarna de daders geld en een flatscreen wegnamen. De politie is een onderzoek gestart.

Heerde - Vrouw gewond bij verkeersongeval
Een 38-jarige automobiliste uit Wezep is zondag 30 december omstreeks 11.55 uur bij een verkeersongeval op de Kamperweg gewond geraakt.
De vrouw reed vanuit Wezep over de Kamperweg in de richting van Heerde. In een flauwe bocht kwam ze twee maal met haar auto in de rechterberm. Vermoedelijk heeft de vrouw nadat ze de tweede keer in de berm terechtkwam te heftig gecorrigeerd, waarna ze met haar auto naar de linkerzijde van de weg reed. Hier kwam zij dwars in de berm terecht waarna de auto tegen een boom tot stilstand kwam. De vrouw is met rug- en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

---- --