Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
Klarenbeek - Rijden onder invloed
Een 60-jarige automobilist uit Voorst (gem. Voorst) bleek maandag 31 december bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De man kreeg een boete.
De automobilist werd rond 01.15 uur gecontroleerd op de Zutphenseweg in Klarenbeek. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,5 prom. Aan de man werd een rijverbod en een boete uitgereikt.

Gorssel - Aangehouden op gestolen bromfiets
De politie heeft mandag 31 december om 00.20 uur een 33-jarige inwoner van Deventer aangehouden op verdenking van diefstal dan wel heling van een bromfiets.
Bij de politie kwam de melding binnen dat een bromfietser zich verdacht ophield bij geparkeerde auto's aan de Esdoornlaan in Gorssel. Agenten die ter plaatse gingen zagen de bromfietser en hebben hem staande gehouden. Na controle bleek dat de bromfiets als gestolen stond gesignaleerd. Hierop werd de man aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. Enige tijd na de aanhouding meldde een inwoner van Gorssel dat was ingebroken in zijn auto die geparkeerd stond bij zijn woning aan de Hoofdstraat. Bij deze inbraak werden goederen weggenomen die bij de 33-jarige inwoner van Deventer waren aangetroffen. De Deventenaar wordt ook over deze auto-inbraak nader gehoord.

Zutphen - Aangehouden na vernieling
Twee inwoners van Zutphen van 27 en 37 jaar zijn zondag 30 december aangehouden op verdenking van vernieling van een mobiele toiletcabine op de Rudolf Steinerlaan op zaterdag 29 december.
Bij de politie kwam zaterdag 29 december omstreeks 15.45 uur de melding binnen dat op een bouwterrein aan de Rudolf Steinerlaan in Zutphen een mobiele toiletcabine door middel van vuurwerk zou zijn vernield. Na onderzoek bleek dat de twee inwoners van Zutphen deze vernieling hadden gepleegd. Hierop werden de mannen aangehouden. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

EINDE BERICHTEN

---- --