Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 31 december 2007

Hennepkwekerij bij toeval ontdekt

Enschede

Een 69-jarige man uit Enschede werd zondag 30 december aangehouden, omdat in zijn woning aan de Dr. Coppesstraat in Enschede een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen.
Op zondag 30 december werd omstreeks 19.20 uur gemeld dat er bij een woning aan de Dr. Coppesstraat in Enschede een deur openstond en dat de hond van de bewoner op straat liep. Ter plaatse troffen agenten de loslopende hond aan, zonder zijn baasje. Ze zagen dat de deur van de woning geopend was en dat er binnen licht brandde.
Toen zij bij de woning gingen kijken naar de eigenaar van de hond, bleek dat de man op dat moment niet thuis was. Bij de zoektocht naar de bewoner werd in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Alle 236 aangetroffen planten werden in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen en vernietigd. Tevens werd de aanwezige apparatuur om de kweek mogelijk te maken in beslag genomen.
Tijdens de ontmantelingswerkzaamheden kwam de bewoner, een 69-jarige Enschedeër thuis. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de loop van maandagochtend 31 december kon hij weer in vrijheid gesteld worden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-167680)


Man aangehouden wegens rijden onder invloed
Almelo

Het rijbewijs van een 37-jarige man uit Almelo werd zondagavond 30 december ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Bellinistraat in Almelo.
Surveillerende agenten zagen zondagavond 30 december omstreeks 22.30 uur een automobilist rijden op de Schoolstraat in Almelo. Omdat de agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Bij de man, een 37-jarige Almeloër, werd een ademanalyse uitgevoerd, welke een alcoholpromillage van 1,78 uitwees. Het rijbewijs van de 37-jarige werd daarom ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-167702)


Beschonken beginnend bestuurder twee keer aangehouden
Enschede

Een 24-jarige man uit Enschede werd in de avond en nacht van zondag 30 op maandag 31 december twee keer aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde in Enschede.
Surveillerende agenten zagen in de nacht van zondag 30 op maandag 31 december omstreeks 2.30 uur een auto met gedoofde verlichting rijden op de Kuipersdijk in Enschede. Toen zij de bestuurder aan een controle wilden onderwerpen, ging de man er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Wooldriksweg. Er volgde een korte achtervolging, waarna de bestuurder op de Belstraat in Enschede aan de kant kon worden gezet.
De bestuurder, een 24-jarige man uit Enschede, bleek diezelfde avond omstreeks 22.55 uur ook al te zijn aangehouden op de Gronausestraat in verband met rijden onder invloed. Daarbij blies de man 1,37 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rij-ontzegging.
Omdat de man op de Belstraat voor de tweede keer diezelfde avond tegen de lamp liep, en zijn rijbewijs al ingevorderd was, werd in overleg met de Officier van Justitie de auto van de 24-jarige in beslag genomen. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-167700 / 07-167737)


Taxichauffeur moet rijbewijs inleveren
Hengelo

Op zondagochtend 30 december om 7.30 uur vorderde de politie het rijbewijs van een 23-jarige taxichauffeur uit Hengelo in, omdat deze tussen Oldenzaal en Hengelo de maximumsnelheid ruim overschreed.
Op genoemde datum reed een politieagent in zijn privé-auto achter de 23-jarige Hengeloër op de Hengelosestraat in Oldenzaal uit de richting van Oldenzaal, in de richting van Hengelo. Het rijgedrag van de 23-jarige man viel bij de agent op. Hij slingerde en reed erg hard. De agent is de man gevolgd tot 140 km per uur op genoemde weg waar 80 km per uur is toegestaan. Ook binnen de bebouwde kom, inmiddels op de Oldenzaalsestraat in Enschede, reed de man veel harder dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De 23-jarige man, taxichauffeur van beroep, liep nog steeds uit op de agent. De agent volgde hem tot het station in Hengelo en alarmeerde collega's. Deze hebben de Hengeloër aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van deze man al twee keer eerder ingevorderd is geweest. (07-167465)


Politie zoekt getuigen aanrijding

Haaksbergen

Een 15-jarig meisje uit Haaksbergen werd zaterdag 29 december aangereden door een automobilist op de Albert Cuyplaan in haar woonplaats. De automobilist reed na de aanrijding door.
Op zaterdag 29 december reed een 15-jarig meisje uit Haaksbergen omstreeks 17.30 uur op het fietspad bij de Nijverheidsstraat in haar woonplaats. Op de kruising met de Albert Cuyplaan wilde het meisje oversteken. Tijdens het oversteken werd het meisje aangereden door een bestuurder van een grote zwarte auto. Het meisje kwam bij de aanrijding ten val, waardoor zij gewond raakte en zich onder doktersbehandeling moest laten stellen. Tevens raakte haar fiets ernstig beschadigd. De bestuurder van de grote zwarte auto reed na de aanrijding door.
De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de zwarte auto, of met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de aanrijding. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Haaksbergen, bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-167853)


Automobilist zonder rijbewijs aangehouden
Almelo

Een 32-jarige man uit Almelo werd in de nacht van zondag 30 op maandag 31 december aangehouden, omdat hij als bestuurder van een auto op meerdere wegen in zijn woonplaats de maximum toegestane snelheid ruim overschreed.
Op 31 december omstreeks 02.30 uur hielden agenten op de Berkelstraat in Almelo een 32-jarige man uit Almelo aan, omdat deze als bestuurder van een auto de maximum snelheid op verschillende wegen in zijn woonplaats ruim overschreed en zonder geldig rijbewijs reed.
De 32-jarige bleek niet meer in het bezit te zijn van een rijbewijs. Deze was eerder al in beslag genomen. Agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol en/of verdovende middelen verkeerde. Om die reden is bij hem een bloedproef afgenomen. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt.
Een 21-jarige inzittende Almeloër werd eveneens aangehouden, omdat hij nog enkele openstaande boetes had. Tevens bleek de man nog 69 dagen hechtenis tegoed te hebben. De 21-jarige werd overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij werd ingesloten. (07-167750)